Η BMW βρισκόταν σε συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους κορυφαίους προμηθευτές της, και χθες, διοίκηση και εργαζόμενοι της γερμανικής εταιρίας ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τα βήματα για τη μείωση του κόστους, ώστε να αποφευχθούν δραστικά μέτρα από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα μέτρα -που θα ισχύουν από το 2020- περιλαμβάνουν τη μείωση του συστήματος πληρωμής των εργαζομένων με βάση τα κέρδη της εταιρείας, καθώς και αλλαγές στα Χριστουγεννιάτικα και άλλα μπόνους για ορισμένους εργαζόμενους. Οι περικοπές αυτές είναι μέρος του σχεδίου εξοικονόμησης κόστους της εταιρίας, άνω των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2022.

Η παραπάνω ανακοίνωση ήρθε μια μέρα μετά την αντίστοιχη της Audi, ότι θα περικόψει 9.500 θέσεις εργασίας, ώστε να πετύχει εξοικονόμηση χρημάτων 6 δισ. ευρώ μέχρι το 2029 και να χρηματοδοτήσει τη στροφή της προς την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Το ίδιο είχε πράξει και η Mercedes πριν δύο εβδομάδες, η οποία θα μειώσει το προσωπικό της κατά 1.100 θέσεις, εξοικονομώντας 1,4 δισ. ευρώ από το κόστος προσωπικού.