Εισαγγελική έφοδος στα κεντρικά της VW λόγω Dieselgate

Σχετικά άρθρα

Για ακόμη μια φορά, Γερμανοί εισαγγελείς ερεύνησαν σήμερα τα κεντρικά γραφεία της Volkswagen στο Wolfsburg, στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται για το σκάνδαλο Dieselgate, όπως έγινε γνωστό από τον γερμανικό κολοσσό, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές. Η εισαγγελία επιβεβαίωσε την έρευνα αλλά ο εκπρόσωπός της, ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εισαγγελία του Μπράουνσβαϊχ εκτέλεσε ένα ένταλμα έρευνας στο πλαίσιο των ερευνών για τα οχήματα ντίζελ. Η έρευνα αφορούσε συγκεκριμένα πρόσωπα και έγγραφα που σχετίζονται με τους πετρελαιοκινητήρες της οικογένειας EA 288,

είπε ο εκπρόσωπος της VW. Τα 11 εκατομμύρια οχήματα που η VW παραδέχτηκε το 2015 ότι ήταν εφοδιασμένα με λογισμικό που παραποιούσε τις μετρήσεις στις εκπομπές καυσαερίων, διέθεταν κινητήρες της προηγούμενης γενιάς EA 189. Το λογισμικό αυτό εμφάνιζε τα αυτοκίνητα λιγότερο ρυπογόνα απ’ όσο ήταν στην πραγματικότητα.

Ο εκπρόσωπος της VW υπενθύμισε ότι η έρευνα της γερμανικής υπηρεσίας μεταφορών ΚΒΑ το 2016, έδειξε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι και οι κινητήρες της οικογένειας ΕΑ 288 διέθεταν αυτό ή κάποιο άλλο παράνομο λογισμικό.

Η VW φρόντισε εγκαίρως να δώσει στις ερευνητικές αρχές τα τεχνικά δεδομένα, κρίνοντας ότι η νομική άποψη του εισαγγελέα και οι συνεπαγόμενες έρευνες είναι αβάσιμες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας.

Το Dieselgate, που στοιχειώνει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει στοιχίσει στη VW περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε δικαστικά έξοδα, πρόστιμα και αποζημιώσεις, κυρίως στις ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η νέα BMW X2 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η νέα BMW X2 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73...