Στις 26 Νοεμβρίου, κατατέθηκε από την Kia στην κορεάτικη υπηρεσία πληροφοριών για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (KIPRIS) το συγκεκριμένο σχέδιο για το νέο λογότυπο της εταιρίας, κάτι που σημαίνει ότι -ίσως σύντομα- δούμε την εταιρία να αλλάζει το εμπορικό της σήμα.

1

Το νέο σήμα είναι βαμμένο σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, με τη νέα γραμματοσειρά να είναι αναμφισβήτητα καλύτερη από την υπάρχουσα, καταδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία έχει εξελιχθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία. Για τους παρατηρητικούς, το σήμα δεν είναι εντελώς νέο, καθώς το Imagine concept που έδειξε η Kia στην φετινή έκθεση της Γενεύης, έφερε μια πιο απλοποιημένη μορφή αυτού.

2

Παρόλα αυτά, είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν το νέο λογότυπο θα υιοθετηθεί από όλα τα αυτοκίνητα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Kia θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει μόνο στα υβριδικά και ηλεκτρικά της μοντέλα. Ανεξάρτητα από αυτό, όμως, θα ήταν σίγουρα αναζωογονητικό για την αντίληψη του κόσμου η υιοθέτηση του νέου λογοτύπου, βλέποντας πώς το σημερινό σήμα έχει μάλλον αρκετά ήπιο σχεδιασμό.

Στις σχετικές ειδήσεις, το Optima ίσως σταματήσει να ονομάζεται Optima, μιας και η Kia θέλει να κάνει το όνομα K5 παγκόσμιο. Ως K5 πωλείται το Optima στην αγορά της Νοτίου Κορέας.