Η Morgan κατασκεύαζε εδώ και 83 χρόνια τα αυτοκίνητα της στην ίδια χαλύβδινη πλατφόρμα, η οποία αναβαθμιζόταν με τα χρόνια και συνδυαζόταν με ξύλο, αλλά η βασική αρχιτεκτονική παρέμενε η ίδια. Έτσι τα σημερινά Roadster 4/4, Plus 4, και V6 Roadster βασίζονται σε αυτήν την πλατφόρμα ηλικίας 83 ετών!

Η βρετανική εταιρία παρουσίασε όμως τη νέα της πλατφόρμα, την CX-Generation, η οποία είναι αλουμινένια και πάνω σε αυτή θα κατασκευάζονται όλα τα νέα της μοντέλα, από το 2020 και μετά. Το πρώτο μοντέλο που θα την αποκτήσει θα είναι η νέα γενιά του Plus 6. Τα Plus Six, Aero 8 και Plus 8 χρησιμοποιούν ήδη ένα αλουμινένιο σασί, αλλά η CX-Generation πλατφόρμα είναι 2 φορές πιο άκαμπτη, ζυγίζοντας μόλις 97 κιλά.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, αλλά και κινητήρες μικρότερους από 3.000 κ.εκ. Πέρυσι η Morgan κατασκεύασε 850 αυτοκίνητα, με τις φήμες να θέλουν την εταιρία να χρησιμοποιεί στα μελλοντικά της μοντέλα και έναν τετρακύλινδρο 2,0-λιτρο turbo κινητήρα προερχόμενος από την BMW και ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.