Τον Μάρτιο του 2018, η Rimac Automobili παρουσίασε το C_Two concept, η έκδοση παραγωγής του οποίου θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο. Το ηλεκτρικό hypercar της μικρής κροατικής εταιρίας θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 150 μονάδων, και παρότι το κόστος του ανέρχεται σε €1,7 εκατ., αυτές έγιναν sold out σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Η Rimac βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης του και για το λόγο αυτό έδωσε σήμερα το παραπάνω video, όπου μας δείχνει μέρος των δοκιμών που κάνει. Πιο συγκεκριμένα, μετά από χρόνια ανάπτυξης και λεπτομερών υπολογιστικών προσομοιώσεων από την ομάδα μηχανικών της Rimac, διάφορα πρωτότυπα του C_Two δοκιμάζονται σε πίστες και σε εγκαταστάσεις δοκιμών σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη παρτίδα των πρωτοτύπων υπόκεινται από την άνοιξη του 2019 σε δοκιμές για την δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, για την αξιοπιστία των ηλεκτροκινητήρων, για την παθητική ασφάλεια και σε crash tests, ωθώντας τα εξαρτήματα όπως τα ελαστικά και η ανάρτηση του στο όριο.

Οι παραδόσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, με το ηλεκτρικό hypercar να αποδίδει 1.914 άλογα με 2.300 Nm ροπής, όντας σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 11,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα, ενώ το 400αρι το κάνει σε 9,1 δευτερόλεπτα.

Διαθέτει μπαταρία 120 kWh, με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 650 χλμ στον κύκλο δοκιμών NEDC, ενώ εξοπλίζεται και με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4, κάτι που σημαίνει πως το σύστημα θα μπορεί να οδηγήσει μόνο του το αυτοκίνητο χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Η μπαταρία υποστηρίζει ταχυφόρτιση 250 kW και έτσι μέσα σε 30 λεπτά μπορεί να φορτίσει κατά 80%.