Ο Lewis Hamilton ζητά από τη Mercedes να αντικαταστήσει τις δερμάτινες επενδύσεις, με vegan

Σχετικά άρθρα

Ο Lewis Hamilton υιοθέτησε τη vegan διατροφή το 2017 και έκτοτε έχει γίνει υπέρμαχος -σε βαθμό ακτιβιστή- μιλώντας για τα τεράστια οφέλη που έχει αυτός ο τρόπος ζωής και δίαιτας. Στο πλαίσιο αυτό, πούλησε πριν κάποιους μήνες το ιδιωτικό του τζετ και πλέον πετά λιγότερο για προσωπικούς λόγους, κυρίως με εμπορικές πτήσεις, ενώ έχει καταργήσει την χρήση πλαστικών μιας χρήσης στο σπίτι και στο γραφείο του, σκοπεύοντας να έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το τέλος του έτους.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 κάνει ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, γι’αυτό και πιέζει τη Mercedes-Benz να εγκαταλείψει το δέρμα που προέρχεται από ζώα στα μοντέλα της εταιρείας παγκοσμίως, ώστε να ντύνει το εσωτερικό τους, και σε πρόσφατη συνέντευξη του στο μαλαισιανό περιοδικό The Edge, δήλωσε:

Η Mercedes είναι ένας τεράστιος οργανισμός και θα τηλεφωνήσω στον CEO αργότερα σήμερα για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να δουλέψουμε ώστε να απαλλαγούμε από όλο το δέρμα που τοποθετείται στα αυτοκίνητα. Θέλω να είμαι μέρος ενός συστήματος που θα βοηθήσει να θεραπεύσει τον κόσμο και να κάνει κάτι θετικό για το μέλλον.

Εγώ προσωπικά αισθάνομαι όσο καλύτερα δεν έχω αισθανθεί ποτέ, σωματικά και διανοητικά. Όλο το χρόνο αισθάνομαι δυνατός διανοητικά, αλλά σωματικά έχω κάνει ένα μεγάλο βήμα και αυτό έγινε με την απόφαση που πήρα να αλλάξω τη διατροφή μου. Η καλύτερη απόφαση που πήρα ήταν όταν ήρθα σε αυτή την ομάδα, η δεύτερη καλύτερη όταν άλλαξα τη διατροφή μου στη Σιγκαπούρη το 20127. Αλλά, έτσι και αλλιώς οδηγούσα πολύ καλά και πριν από αυτό.

Αν τελικά ο Hamilton καταφέρει να πείσει τη Mercedes να υιοθετήσει το vegan δέρμα, τότε η εταιρεία θα προστεθεί σε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό αυτοκινητοβιομηχανιών που προσφέρουν αυτό το υλικό στα οχήματά τους, με την Tesla να ήταν η πρώτη που έδωσε μια τέτοια επιλογή συνθετικού δέρματος για το Model X το 2016, ενώ αφαίρεσε από το Model S -ακόμα και ως προαιρετική επιλογή- τις δερμάτινες επενδύσεις το 2017. Επιπλέον, η Audi εξετάζει αν θα προσφέρει παρόμοιο υλικό στο ηλεκτρικό E-Tron, ενώ και η Bentley έχει εξετάσει το δέρμα από μανιτάρια για τη Bentayga.

Διάβασε ακόμα

Ο Lewis Hamilton άνοιξε αλυσίδα με vegans burgers

ΠηγήThe Edge

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr