Απέχουμε τρεις εβδομάδες από την στιγμή που η Toyota θα παρουσιάσει στο περιθώριο του Tokyo Auto Salon το νέο Yaris GR, και -παρότι πριν λίγες ημέρες διέρρευσαν φωτογραφίες του χωρίς καθόλου καμουφλάζ– σήμερα ανέβηκε στο κανάλι της αγωνιστικής της ομάδας, το παρακάτω video.

Σε αυτό βλέπουμε τους επίσημους οδηγούς της Toyota Gazoo Racing World Rally Team του 2019 (Ott Tanak, Kris Meeke και Jari-Matti Latvala), καθώς και τον επικεφαλής της ομάδας (Tommi Makinen) να κάθονται πίσω από το τιμόνι του μικρού ιαπωνικού hothatch και να μας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από αυτό.

Το τρίθυρο Toyota GR Yaris διαθέτει νέο bodykit με φουσκωμένα φτερά, νέους προφυλακτήρες, μεγάλες ζάντες, μεγάλα φρένα, αεροτομή, διαχύτη και διπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 10 Ιανουαρίου και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία, το μοντέλο ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες, γνώσεις και εμπειρίες, που απέκτησε από την συμμετοχή της στο WRC.

Το GR Yaris θα γίνει το δεύτερο, παγκόσμιο, TGR (Toyota Gazoo Racing) μοντέλο, μετά την GR Supra, με τον Akio Toyoda, πρόεδρο της Toyota, να συμβάλλει και αυτός στην ανάπτυξη του, αφού συμμετείχε στις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης με το ψευδώνυμο “Morizo”.

Μηχανικά φημολογείται πως φορά έναν τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1,5 λίτρου, με απόδοση κοντά 200 άλογα. Ακόμα, αποδεικνύεται ότι το Yaris GR-4 είναι τετρακίνητο, ωστόσο χωρίς να ξέρουμε αν υπάρχει κάποιος ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα ή διαθέτει συμβατικό σύστημα τετρακίνησης. Στο εσωτερικό βλέπουμε πως το αυτοκίνητο διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, bucket καθίσματα και τριάκτινο τιμόνι.

Η Toyota σκοπεύει να βγάλει το μοντέλο σε περιορισμένη παραγωγή 1.000 αυτοκινήτων ανά μήνα, με το Yaris GR-4 να διαθέτει αλλαγές και στο αμάξωμα, με στόχο τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής.