Ferrari: Το 2021 η παρουσίαση της Purosangue, μετά το 2022 ο διάδοχος της LaFerrari

Σχετικά άρθρα

Ποτέ στην ιστορία της η Ferrari δεν είχε παρουσιάσει μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος πέντε ολοκαίνουργια μοντέλα, όπως έγινε το 2019. Πιο συγκεκριμένα, τους προηγούμενους δώδεκα μήνες είδαμε την SF90 Stradale, την F8 Tributo, την F8 Spider, την 812 GTS και την Roma, γι’αυτό και η ιταλική εταιρία θα παρουσιάσει λιγότερα νέα μοντέλα (ίσως και κανένα) μέσα στο 2020, καθώς θα επικεντρωθεί στην πώληση των παραπάνω.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το μόνο σίγουρο είναι η Purosangue, η οποία όμως θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021, και θα κυκλοφορήσει το 2022. Ο Michael Leiters, τεχνικός διευθυντής της ιταλικής εταιρίας, σε παλιότερη συνέντευξή του παραδέχτηκε πως η ανάπτυξη το πρώτου SUV της Ferrari έχει αρκετές προκλήσεις, με την κωδική ονομασία του να είναι 175 ή FUV (Ferrari Utility Vehicle).

Ο Leiters έκανε γνωστό ότι η Purosangue θα βασίζεται σε μια διαφορετική έκδοση της νέας πλατφόρμας που φέρει η Roma, καθώς η ευέλικτη αυτή προσθιο-κεντρομήχανη πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει V6, V8 και V12 κινητήρες, με ή χωρίς υβριδική τεχνολογία. Ακόμα, η πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίζει τόσο πίσω κίνηση, όσο και τετρακίνηση, ενώ πάνω της μπορούν να κατασκευαστούν μοντέλα με 2 ή 4 καθίσματα.

Μηχανικά, ο Enrico Galliera, ο επικεφαλής marketing της εταιρίας, τονίζει ότι οι μηχανικοί της Ferrari δεν επιθυμούν να συνδυάσουν τον μεγάλο V12 κινητήρα με μπαταρίες, καθώς το σύνολο θα είναι αρκετά βαρύ και αντιτίθεται στις αρχές της Ferrari. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία πιστεύει ότι η ηλεκτροκίνηση λειτουργεί καλύτερα με πιο συμπαγείς κινητήρες που έχουν μικρότερη χωρητικότητα.

Τέλος, ο Galliera αναφέρθηκε και στον διάδοχο της LaFerrari, επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη του, με την κυκλοφορία του hypercar να είναι προγραμματισμένη για μετά το 2022. Για αυτό το μοντέλο, η εταιρία επικεντρώνεται στην παρουσίαση ενός όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ αυτοκίνητο, και όχι απαραίτητα πιο δυνατό από την SF90 Stradale, που αποδίδει 986 υβριδικά άλογα.

Διάβασε ακόμα

H Ferrari θέλει να προσελκύσει νέους πελάτες με τη Roma

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...