Nissan: Μαζική περικοπή εξόδων παγκοσμίως για τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του μήνα, η Nissan Αμερικής έκανε γνωστό ότι θα αναγκάσει τους -σχεδόν 21.000- εργαζόμενους της να πάρουν δύο ημέρες άδεια άνευ αποδοχών (στις 2 και 3 Ιανουαρίου), ώστε να εξοικονομήσει χρήματα και να περιορίσει τα λειτουργικά κόστη της.

Σήμερα, το Reuters αναφέρει ότι η Nissan διέταξε μια σειρά δραστικών περικοπών δαπανών παγκοσμίως, για να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεων και τη μείωση των περιθωρίων κέρδους της. Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρία θα μειώσει τις μη ουσιώδεις δαπάνες, όπως τα περιττά ταξίδια, τα κίνητρα πωλήσεων και τις διαφημιστικές/προωθητικές εκδηλώσεις.

Τα παραπάνω μέτρα θα έχουν άμεση ισχύ, στην προσπάθεια της εταιρίας να διορθώσει τα αποτελέσματα της μέχρι τη λήξη του οικονομικού έτους, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος Μαρτίου, κάθε χρόνου. Οι πληροφορίες, όμως, λένε ότι τα μέτρα θα διατηρηθούν και στο επόμενο οικονομικό έτος.

Οι συναντήσεις που θα περιλαμβάνουν τρία ή τέσσερα άτομα, τα οποία θα πρέπει να ταξιδέψουν για να βρεθούν κατ ‘ιδίαν, θα εκπροσωπούνται πλέον από μόνο ένα στέλεχος της εταιρίας, ενώ άλλες συγκεντρώσεις και δείπνα ακυρώνονται εντελώς ή αντικαθίστανται από τηλεδιασκέψεις, έτσι ώστε η Nissan να γλυτώσει και το τελευταίο Yen.

Παρότι η Nissan δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας, οι παραπάνω ενέργειες υπογραμμίζουν την επιδείνωση της κρίσης στη Nissan, η οποία ξεκίνησε από το σκάνδαλο του πρώην ηγέτη της, Carlos Ghosn, την αποχώρηση άλλων κορυφαίων στελεχών και τις τεταμένες σχέσεις με τη Renault.

Στις σχετικές ειδήσεις μια ομάδα αντιπροσώπων της Nissan στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κατέθεσε αγωγή εναντίον της Nissan και δύο θυγατρικών της, υποστηρίζοντας πως επί εποχής Ghosh, πιέστηκαν να πουλήσουν δύο αντιπροσωπείες, κατηγορώντας την ιαπωνική εταιρία για διαφθορά και απληστία.

Διάβασε ακόμα

Η Nissan αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη της στα χαμηλότερα επίπεδα δεκαετίας

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνεργασία Nissan και Honda στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Nissan και η Honda ανακοίνωσαν σήμερα πως υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των...

Ολοκληρώνεται φέτος η παραγωγή του Nissan GT-R

Η R35 γενιά του Nissan GT-R βρίσκεται στην παραγωγή από το 2007 και δημοσίευμα από την Ιαπωνία θέλει φέτος να ολοκληρώνεται η παραγωγή του....

Ανάκληση για 31.896 Nissan Qashqai

Η Nissan ανακαλεί 31.896 Qashqai που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2022 επειδή ο αισθητήρας αφής στο τιμόνι μπορεί να έχει τοποθετηθεί λάθος και ανιχνεύει...

Η Nissan σε συζητήσεις με την Fisker

Η Nissan είναι η εταιρία που βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με την Fisker, προκειμένου να επενδύσει σε αυτή 400 εκατ. δολάρια και να αποκτήσει...
Autoblog.gr