Τον περασμένο Απρίλιο, η Apollo Automobil μαζί με την HWA AG ανακοίνωσαν πως το Intensa Emozione (IE) είναι έτοιμο να περάσει στη παραγωγή και πριν λίγες ημέρες παραδόθηκε το πρώτο στον τυχερό του ιδιοκτήτη, αφού πρώτα είχε αποχωριστεί 2,3 εκατ. ευρώ από τον λογαριασμό του για να το αποκτήσει.

Αυτός έχει στη συλλογή του πολλά και εξαιρετικά αυτοκίνητα, όπως την one-off Koenigsegg Agera ML και είναι γνωστός στο Instagram, ως @fastcarsandguns. Το επίσημο όνομα του νέου του αποκτήματος είναι Apollo IE ML Chameleon Golden Dragon, και όπως βλέπεις τα πάνελ από ανθρακονήματα του hypercar είναι βαμμένο σε πλήθος διαφορετικών αποχρώσεων, που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη γωνία στην οποία κοιτάζεις το αυτοκίνητο. Μεταξύ των πιο σημαντικών χρωμάτων είναι το μωβ, το κόκκινο και το χρυσό.

Σύμφωνα με την Apollo, το carbon σασί του IE είναι τόσο ισχυρό που καλύπτει τα πρότυπα ασφαλείας της LMP2 κατηγορίας της FIA. Αυτό κατασκευάζεται από τον όμιλο Capricorn, και στη συνέχεια το πλαίσιο στέλνεται στις εγκαταστάσεις της HWA AG, προκειμένου να συναρμολογηθεί το αυτοκίνητο.

Όπως ξέρεις, το Apollo IE θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες, που έχουν βρει τους ιδιοκτήτες τους από τον Οκτώβριο του 2018. Το IE παίρνει κίνηση από έναν 6,3-λίτρων V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα -προέλευσης Ferrari- με όριο περιστροφής τις 9.000 σ.α.λ, απόδοσης 780 ίππων στις 8.500 σ.α.λ με 759 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Σε μελλοντικό στάδιο μπορεί να φτάσει και του 1.000 ίππους (χωρίς χρήση turbo) με τον κόφτη να επεμβαίνει στις 11.000 σ.α.λ.