Όπως ανακοίνωσε η τουρκική αστυνομία, επτά άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, ανάμεσα τους τέσσερις πιλότοι, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τη διέλευση του Carlos Ghosn από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος κατέφυγε στον Λίβανο αφού διέφυγε από την Ιαπωνία όπου επρόκειτο να δικαστεί.

Ο Ghosn διέφυγε στο Λίβανο επειδή, όπως υποστήριξε, δεν μπορούσε να παραμείνει άλλο όμηρος του μεροληπτικού συστήματος δικαιοσύνης της Ιαπωνίας.

1Διάβασε ακόμη

Ο Carlos Ghosn διέφυγε στον Λίβανο

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Agnes Pannier-Runacher δήλωσε πως ο Ghosn δεν πρόκειται να εκδοθεί στην Ιαπωνία εάν πάει στη Γαλλία.

Αν ο κ. Ghosn έρθει στη Γαλλία, δεν θα τον εκδώσουμε στην Ιαπωνία επειδή η Γαλλία δεν εκδίδει ποτέ τους πολίτες της. Εφαρμόζουμε λοιπόν για τον κ. Ghosn τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για όλους, όμως αυτό δεν μας εμποδίζει να σκεπτόμαστε πως ο κ. Ghosn δεν χρειαζόταν να διαφύγει από την ιαπωνική δικαιοσύνη.

2Διάβασε επίσης

Πώς ένα μουσικό συγκρότημα βοήθησε τον Carlos Ghosn να αποδράσει

Ο Ghosn έχει βραζιλιάνικη, γαλλική και λιβανέζικη υπηκοότητα. Παρότι τα τρία διαβατήρια του Ghosn (ένα γαλλικό, ένα λιβανέζικο και ένα βραζιλιάνικο) βρίσκονταν στην κατοχή των δικηγόρων του, ο Ghosn είχε δύο γαλλικά διαβατήρια και έτσι χρησιμοποίησε νόμιμα το ένα κατά την διαφυγή του στον Λίβανο.