7 άτομα υπό κράτηση στη Τουρκία λόγω της διαφυγής του Carlos Ghosn που στηρίζεται από τη Γαλλική κυβέρνηση

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε η τουρκική αστυνομία, επτά άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, ανάμεσα τους τέσσερις πιλότοι, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τη διέλευση του Carlos Ghosn από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος κατέφυγε στον Λίβανο αφού διέφυγε από την Ιαπωνία όπου επρόκειτο να δικαστεί.

Ο Ghosn διέφυγε στο Λίβανο επειδή, όπως υποστήριξε, δεν μπορούσε να παραμείνει άλλο όμηρος του μεροληπτικού συστήματος δικαιοσύνης της Ιαπωνίας.

Διάβασε ακόμη

Ο Carlos Ghosn διέφυγε στον Λίβανο

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Agnes Pannier-Runacher δήλωσε πως ο Ghosn δεν πρόκειται να εκδοθεί στην Ιαπωνία εάν πάει στη Γαλλία.

Αν ο κ. Ghosn έρθει στη Γαλλία, δεν θα τον εκδώσουμε στην Ιαπωνία επειδή η Γαλλία δεν εκδίδει ποτέ τους πολίτες της. Εφαρμόζουμε λοιπόν για τον κ. Ghosn τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για όλους, όμως αυτό δεν μας εμποδίζει να σκεπτόμαστε πως ο κ. Ghosn δεν χρειαζόταν να διαφύγει από την ιαπωνική δικαιοσύνη.

Διάβασε επίσης

Πώς ένα μουσικό συγκρότημα βοήθησε τον Carlos Ghosn να αποδράσει

Ο Ghosn έχει βραζιλιάνικη, γαλλική και λιβανέζικη υπηκοότητα. Παρότι τα τρία διαβατήρια του Ghosn (ένα γαλλικό, ένα λιβανέζικο και ένα βραζιλιάνικο) βρίσκονταν στην κατοχή των δικηγόρων του, ο Ghosn είχε δύο γαλλικά διαβατήρια και έτσι χρησιμοποίησε νόμιμα το ένα κατά την διαφυγή του στον Λίβανο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...