Ο Carlos Ghosn επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα, ανακοινώνοντας πως βρίσκεται πλέον στον Λίβανο, υποστηρίζοντας πως δεν είναι φυγόδικος, αλλά ότι προσπαθεί να αποφύγει την “αδικία και την πολιτική δίωξη”. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Είμαι τώρα στο Λίβανο και δεν θα είμαι πλέον όμηρος από ένα χειραγωγούμενο ιαπωνικό σύστημα δικαιοσύνης όπου το τεκμήριο της αθωότητας καταστρατηγείται, οι διακρίσεις είναι ανεξέλεγκτες και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ακυρώνονται, κατά κατάφωρη παραβίαση των νομικών υποχρεώσεων της Ιαπωνίας βάσει του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

Δεν διέφυγα από τη δικαιοσύνη. Ξέφυγα από την αδικία και τον πολιτικό διωγμό. Δεν μπορούσα να παραμείνω άλλο όμηρος του μεροληπτικού συστήματος δικαιοσύνης της Ιαπωνίας, που βασίζεται κατ’ αυτόν στο τεκμήριο της ενοχής.

Πλέον θα είμαι σε θέση να επικοινωνώ ελεύθερα με τα μέσα ενημέρωσης, κάτι που αδημονώ να το κάνω, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα.

Ο Carlos Ghosn κατηγορείται στην Ιαπωνία για κατάχρηση εξουσίας και παράνομο πλουτισμό εις βάρος της Nissan. Υποστηρίζει πως έχει πέσει θύμα πλεκτάνης και κατηγορεί το δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας για διακρίσεις και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Ghosn αρνείται όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν οι ιαπωνικές αρχές, κατηγορίες που θα μπορούσαν να τον στείλουν στην φυλακή για έως και 15 χρόνια.

Ο Ghosn διαθέτει τριπλή υπηκοότητα (Γαλλίας, Βραζιλίας και Λιβάνου), με τον Λίβανο να μην έχει συνθήκη έκδοσης με την Ιαπωνία, κάτι που σημαίνει ότι είναι απίθανο να αναγκαστεί ο Ghosn να επιστρέψει στην Ιαπωνία για να δικαστεί. Παράλληλα, ο Ghosn γνωρίζει ισχυρή δημόσια υποστήριξη στον Λίβανο. Δημοσιεύματα θέλουν να βρίσκεται σε πολυτελή, φρουρούμενη βίλα, μαζί με την γυναίκα του.