Για ακόμα μια χρονιά, η Rinspeed θα βρεθεί στην CES, που ανοίγει τς πύλες της στις 7 του μηνός στο Las Vegas, και θα παρουσιάσει το MetroSnap concept, ένα πρωτότυπο που αποσκοπεί στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το MetroSnap concept ακολουθεί τα χνάρια των Snap και MicroSNAP Concept, που παρουσίασε το 2018 και 2019 αντίστοιχα, με το νέο πρωτότυπο να διαθέτει μια πλατφόρμα, πάνω στην οποία μπορούν να φιλοξενηθούν διάφορες καμπίνες και cargo κουτιά, που αλλάζουν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η ιδέα είναι παρόμοια με την πλατφόρμα Surus της GM, με την πρόταση της Rinspeed να διαθέτει πλήρως αυτόνομες λειτουργίες και να κινείται με την χρήση ηλεκτροκινητήρα, που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το MicroSnap, και μπορεί να μεταφέρει τόσο αγαθά όσο και ανθρώπους, με ταχύτητες έως 85 χλμ/ώρα.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 12,2 kWh, χαρίζοντας του μια αυτονομία 130 χλμ., με την μπαταρία να βρίσκεται στο πάτωμα κάθε καμπίνας και κουτιού, κάτι που σημαίνει ότι όταν τα αλλάζεις αυτά είναι πάντα φορτισμένα.

Στο εσωτερικό του, μεταξύ άλλων, συναντάμε μεγάλες LED curved οθόνες, με τα καθίσματα να προέρχονται από ένα Boeing 737.