Η GM έχει ανακοινώσει πως θα βγάλει στην αγορά τουλάχιστον 20 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2023, αλλά δεν γυρνά την πλάτη στην τεχνολογία των κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Έτσι παρουσιάζει μια πλατφόρμα φορτηγών που την ονόμασε SURUS (Silent Utility Rover Universal Superstructure). Αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη διαφόρων οχημάτων, όπως ασθενοφόρα, φορτηγά και άλλα φορτηγά παράδοσης. Η πλατφόρμα φέρει αυτόνομα χαρακτηριστικά, είναι τετρακίνητη, φέρει προηγμένο σύστημα ανάρτησης, μπορεί να κινηθεί σε κάθε είδος εδάφους και είναι αρκετά ευέλικτη προκειμένου να κατασκευαστούν πάνω της δεκάδες οχήματα.

Κίνηση παίρνει δύο ηλεκτροκινητήρες που αντλούν ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου, με την ηλεκτρική ενέργεια να παράγεται από το νέο σύστημα κυψελών υδρογόνου της Hydrotec, που προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 650 χλμ.

Η εταιρία εκτός από εμπορική χρήση, θέλει η πλατφόρμα της μήκους 5 μέτρων και πλάτους 2,3 μέτρων, να χρησιμοποιηθεί και για στρατιωτική χρήση και έτσι θα την παρουσιάσει στις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις.