Ένας 26χρονος Γερμανός εμφανίστηκε σε δικαστήριο της Γερμανίας, καθώς κατηγορείται ότι γρατζούνισε 642 διαφορετικά αυτοκίνητα στην Βαυαρία από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2018, χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό αντικείμενο.

Οι ζημιές που προκάλεσε υπολογίζονται σε €930.000, ενώ κάποια επίσημα χείλη αναφέρουν ότι τα αυτοκίνητα που έβγαλε τη μανία του είναι 1.700. Πιστεύεται ότι ο δράστης στόχευσε διάφορες πόλεις στην περιοχή της Κάτω Φραγκονίας, συμπεριλαμβανομένων των Schweinfurt, Wurzburg και Veitshochheim.

Η αστυνομία δημιούργησε μια ειδική επιτροπή για τον εντοπισμό του βάνδαλου, έτσι ώστε να διερευνήσει τις διάφορες καταγγελίες από τους κατοίκους. Ο δράστης τελικά πιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μιας ημέρας του Απριλίου του 2018, όταν μια 24χρονη γυναίκα άκουσε τον ήχο από το ξύσιμο ενός αυτοκινήτου. Κοίταξε έξω από το παράθυρό της και διαπίστωσε ότι ένα άτομο πήγαινε από το ένα όχημα στο άλλο, γρατζουνίζοντας τα.

Η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα έξω από το σπίτι της και συνέλαβε τον άνδρα. Οι αρχές ανακάλυψαν ότι ο δράστης είχε μια βίδα πάνω του, η οποία πιστεύεται ότι την χρησιμοποίησε για να χαράξει τα οχήματα. Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν αρχικά τον 26χρονο Γερμανός ότι έξυσε 1.700 οχήματα, και προκάλεσε ζημιές άνω των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, το δικαστήριο είπε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να χρεωθεί ο κατηγορούμενος με βανδαλισμούς τόσων αυτοκινήτων.