Επίσημο: Η Toyota ετοιμάζει το Yaris crossover

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε επίσημα σήμερα πως ετοιμάζει ένα νέο συμπαγές crossover που θα τοποθετηθεί στην B-SUV κατηγορία. Το αυτοκίνητο θα είναι μικρότερο από το C-HR, θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα που βασίζεται το νέο Yaris, στην TNGA-B και θα είναι μερικά χιλιοστά μεγαλύτερο και κατά 4 εκατοστά ψηλότερο από το Yaris. Θα έχει ως αντιπάλους τα Renault Captur και Nissan Juke και τα υπόλοιπα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Η παρουσίασή του αναμένεται εντός του 2020 και μηχανικά θα εξοπλίζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων που συναντάμε στο νέο Yaris, τον τρικύλινδρο 1.000άρη, τον τρικύλινδρο 1.500αρη και τον 1.500αρη υβριδικό (Hybrid Dynamic Force).

H Toyota δεν ανακοίνωσε για την ώρα το όνομα του μοντέλου, αλλά έκανε γνωστό πως η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της στο Onnaing, κοντά στην πόλη Valenciennes της Γαλλίας, εκεί όπου κατασκευάζεται και το Yaris.

Ο Matt Harrison, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης δήλωσε:

Αυτό το μοντέλο θα προστεθεί στην επιτυχία του Yaris στην Ευρώπη και αναμένουμε πως και τα δύο αυτά αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του όγκου των πωλήσεων της Toyota στην Ευρώπη έως το 2025.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πάρα πολύ για να δείτε το τελικό σχέδιο και να διαπιστώσετε πως δεν θα είναι ένα Yaris με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ελαφρώς διαφορετικό αμάξωμα. Θα είναι ένα εντελώς νέο και ξεχωριστό συμπαγές B-SUV μοντέλο, με δυναμικό σχεδιασμό και ξεχωριστή προσωπικότητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...