Η Toyota επενδύει σχεδόν 400 εκατ. δολάρια στην εξέλιξη ιπτάμενων αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Πριν σχεδόν τρία χρόνια, η Toyota ανακοίνωσε την επένδυση 42,5 εκατομμύρια γιεν (€340.000) στο πρόγραμμα Cartivator, ένα project ανάπτυξης που ξεκίνησε στην Ιαπωνία το 2012 και στο οποίο συμμετέχουν εθελοντικά 30 εργαζόμενοι, ανάμεσά τους και υπάλληλοι της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Μπορεί να μην υπάρχουν νέα για το συγκεκριμένο project, αλλά η Toyota συνεχίζει να επενδύει στα προσωπικά ιπτάμενα οχήματα, γι’αυτό και ανοίγει τις κάνουλες σε ένα νέο project.

Πιο συγκεκριμένα, επενδύει 394 εκατ. δολάρια (€ 353 εκατομμύρια) στην Joby Aviation, η οποία περιγράφεται ως “εταιρεία αεροδιαστημικής, που αναπτύσσει και εμπορεύεται αεροσκάφη αμιγώς ηλεκτρικά κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), έτσι ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη γρήγορων, ήσυχων και προσιτών υπηρεσιών αεροπορικών μεταφορών.

Η μαζική εισροή μετρητών από την Toyota σημαίνει ότι είναι η ιαπωνική εταιρία έγινε ο κύριος επενδυτής στον τρίτο γύρο χρηματοδότησης της Joby Aviation. Συγκεντρωτικά, οι υπόλοιποι επενδυτές της Joby Aviation έδωσαν 196 εκατ. δολάρια (€ 175 εκατομμύρια). Η Toyota θα υποστηρίξει την Joby, παρέχοντας την εμπειρία της στον τομέα της κατασκευής, της ποιότητας και του κόστους ελέγχου, κάτι που θα βοηθήσει την δεύτερη να αναπτύξει και να βγάλει στην παραγωγή το eVTOL ιπτάμενο αυτοκίνητο της.

Αυτό θα μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες, πιάνοντας ταχύτητα έως 320 χλμ/ώρα, με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 240 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...