Baojun E300. Νέο λιλιπούτειο ηλεκτρικό από την GM για την αγορά της Κίνας

Σχετικά άρθρα

Η κοινοπραξία SAIC-GM-Wuling παρουσιάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο πόλης για την αγορά της Κίνας. Πρόκειται για το Baojun E300 το οποίο τοποθετείται κάτω από τα E100 και E200, έχοντας μήκος μόλις 2.625 mm, πλάτος 1.647 mm, ύψος 1.588 mm και μεταξόνιο 1.750 mm.

Φορά έναν ηλεκτροκινητήρα 39 ίππων που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 16,8 kWh. Οι ζάντες του είναι 12″ και φορούν ελαστικά διαστάσεων 145/70, με το μοντέλο να μπορεί να εξοπλιστεί με δύο, με τρία ή με τέσσερα καθίσματα.

H έκδοση με τα τέσσερα καθίσματα, που διαθέτει αυξημένες διαστάσεις (μεγαλύτερο μήκος και μεγαλύτερο μεταξόνιο), ονομάζεται E300+ και έχει κατά 30% δυνατότερο ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 55 ίππων. Η τιμή του E300 θα ξεκινά περίπου από τα 8.000 ευρώ.

Στις σχετικές ειδήσεις η GM ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 40 εκατ. δολάρια στο εργοστάσιο Spring Hill Global Systems Propulsion, προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή του V8 5,3-λίτρων κινητήρα που τοποθετεί στα SUV και pickups της, όπως στα νέα Chevrolet Silverado, Tahoe και Suburban.

Παράλληλα η εταιρία ανακοίνωσε πως ο Dane Parker γίνεται ο νέος επικεφαλής του τμήματος αειφορίας, ο οποίος θα επιταχύνει τα σχέδια της GM να επιτύχει τους στόχους της για μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Τέλος η αμερικάνικη εταιρία πούλησε το εργοστάσιό της στην Ινδία στη Κινέζικη Great Wall Motors. Η GM έχει σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα στην Ινδία από το 2017.

Η Great Walls πλήρωσε περίπου 250 με 300 εκατ. δολάρια προκειμένου να αποκτήσει το συγκεκριμένο εργοστάσιο, αφού έχει ως στόχο να εισέλθει στην αγορά της Ινδίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...