Η αξία της Tesla ξεπέρασε τα 102 δισ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Η ανοδική πορεία της Tesla συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της και πλέον πλησιάζει τα 570 δολάρια (569,56 δολάρια), κάτι που έχει κάνει την κεφαλαιοποίηση της Tesla να ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ανέρχεται στα 102,66 δισ. δολάρια, πιάνοντας τον πρώτο στόχο των 100 δισ. δολαρίων που έχει θέσει ο Elon Musk. Η Tesla έγινε η πρώτη αμερικάνικη εταιρία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη των 100 δισ. δολαρίων.

Κύρια αίτια της αύξησης της μετοχής της Tesla (+210% από τον περασμένο Ιούνιο) είναι το γεγονός πως οι πωλήσεις της το 2019 ξεπέρασαν τους στόχους, ότι ξεκίνησε η παραγωγή του εργοστασίου της στη Κίνα, αλλά και η γενική σταθερότητα που δείχνει τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με την συμφωνία για το μισθολογικό πακέτο του Musk, η πρώτη δόση της πληρωμής του Musk αξίας 346 εκατ. δολαρίων θα δοθεί όταν η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διατηρηθεί άνω των 100 δισ. δολαρίων μέσο όρο για έναν μήνα.

Ο Musk διαθέτει σήμερα περίπου 34 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, που αντιστοιχούν στο 19% της εταιρείας. Το πακέτο αποζημιώσεων του θα του φέρει επιπλέον 20,3 εκατομμύρια μετοχές, αν η αξία της Tesla ξεπεράσει τα 650 δισ. δολάρια.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...