Καθυστερεί το TVR Griffith

Σχετικά άρθρα

Ήταν Σεπτέμβριος του 2017, όταν η TVR άνοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία της με την παρουσίαση του Griffith. Η μικρή βρετανική εταιρία, η οποία αγοράστηκε το καλοκαίρι του 2013 από τον Les Edgar, είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν έτοιμη στις αρχές του 2019 για να ξεκινήσει την παραγωγή του Griffith.

Η TVR θα κατασκευάζει το sport της μοντέλο στο εργοστάσιο της στην πόλη Ebbw Vale της Ουαλίας, το οποίο όμως χρειαζόταν ανακατασκευή για να είναι λειτουργικό. Εκεί φαίνεται να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, με την πρόοδο των εργοστάσιο να είναι πιο αργή από ότι ήλπιζε ο Edgar, με το κτήριο να λέγεται ότι χρειάζεται νέα οροφή.

Ο Edgar δήλωσε ότι η TVR συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Ουαλίας για να επιλύσει αυτά τα ζητήματα και να προχωρήσει το project, με την κυβέρνηση της Ουαλίας να έχει επενδύσει το ποσό των 500.000 λιρών Αγγλίας (566.000 ευρώ), ώστε να αγοράσει το 3% της TVR, με την εταιρία να παίρνει παράλληλα και ένα δάνειο ύψους 2 εκατ. λιρών (2,25 εκατ. ευρώ).

Ο Les Edgar έστειλε πρόσφατα επιστολή σε όσους έχουν προκαταβάλλει ένα ποσό για την αγορά του Griffith, στην οποία αναφέρει ότι η παράδοση των αυτοκινήτων τους θα καθυστερήσει. Ακόμα, έκανε γνωστό ότι το πρωτότυπο που έδειξε η εταιρία κατά την παρουσίαση του Griffith έχει φορέσει πλέον πινακίδες κυκλοφορίες για να ξεκινήσει σύντομα τις απαραίτητες δοκιμές στον δρόμο, καθώς και να συμμετάσχει σε διάφορα events.

Να θυμίσω, το Griffith παίρνει κίνηση από έναν 5,0-λίτρων ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα, απόδοσης 400 ίππων ανά τόνο (500 άλογα) που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, τα 0-160 χλμ/ωρα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα, με μέγιστη ταχύτητα τα 322 χλμ/ώρα. Το μοντέλο έχει εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους, ιδανική κατανομή βάρους 50:50, ενώ βασίζεται στο επαναστατικό σασί iStream Carbon, του Gordon Murray, διαθέτοντας σύγχρονη αεροδυναμική με ground-effects στοιχεία.

Ζυγίζει 1.250 κιλά, έχει πλαϊνές απολήψεις εξατμίσεων, διαχύτη, αεροτομή, αεραγωγούς με τους δίσκους των φρένων να είναι διαστάσεων 370 mm και συγκρατούνται από 6πίστονες δαγκάνες. Από θέμα διαστάσεων, το μήκος του φτάνει τα 4.314 χλστ., το πλάτος του τα 1.850 χλστ., ενώ το ύψος του τα 1.239 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.600 χλστ. Πατάει σε ζάντες 19 ιντσών εμπρός με ελαστικά 235/35, και 20 ιντσών πίσω με ελαστικά 275/30.

ΠηγήAutocar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...