1Επίσημο πλέον

Επίσημο: Νέο Seat Leon

Αύριο, η Seat θα παρουσιάσει στην Ισπανία τη νέα -τέταρτη- γενιά του Leon, και μόλις πριν λίγα λεπτά διέρρευσαν δύο φωτογραφίες του ισπανικού μοντέλου, που μας δείχνουν το εμπρός και πίσω τμήμα του.

2

Η εμφάνιση του μοντέλου -αν και αρκετά διαφορετική με του σημερινού- δεν ξαφνιάζει, καθώς ακολουθεί την νέα σχεδιαστική ταυτότητα που έδειξε για πρώτη φορά η ισπανική εταιρία στο Tarraco.

3

Συναντάμε LED φωτιστικά σώματα εμπρός/πίσω, ενώ πίσω διακρίνεται το λογότυπο του μοντέλου με νέα γραμματοσειρά, που σύμφωνα με τον Alejandro Mesonero- Romanos, Director of Design της Seat:

Το νέο Leon σχεδιάστηκε με θάρρος και απλότητα και κατασκευάστηκε με δύναμη και αποφασιστικότητα. Απλότητα γιατί στη Seat πιστεύουμε πως τα περισσότερα πράγματα μπορούν να ειπωθούν σε λίγες μόνο γραμμές. Αποφασιστικότητα και δύναμη επειδή αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα μοντέλα μας αναγνωρίσιμα, που γοητεύοντας με την πρώτη ματιά.

4

Στο εσωτερικό υπάρχει περιμετρικός LED φωτισμός, που διαχέεται στο ταμπλό και στις πόρτες. Επίσης υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και μικρός επιλογέας ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο, σαν και αυτόν των νέων Volkswgen Golf και Skoda Octavia.

5

Το νέο Leon βασίζεται στη βελτιωμένη έκδοση της MQB πλατφόρμας, με το ισπανικό hatchback να διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση, ενώ θα προσφέρεται με τους ίδιους κινητήρες βενζίνης (TSI), πετρελαίου (TDI), φυσικού αερίου, ήπιων υβριδικών και plug-in υβριδικών, που συναντάμε στα νέα Volkswagen Golf και Skoda Octavia.

Το μήκος του μοντέλου θα φτάνει τα 4,3 μέτρα, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να υποστηρίζει εκτός από Android Auto και Apple CarPlay και το Amazon Alexa, ενώ το αυτοκίνητο θα μπορεί να αναβαθμιστεί και μέσω Over-The-Air (OTA).