Η φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης ήταν ακόμα μια ένδειξη ότι οι εκθέσεις αυτοκινήτου βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία, καθώς μετρούσε σημαντικές απώλειες.

Οι λόγοι που πλέον οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν επιλέγουν τις εκθέσεις, είναι γνωστοί και όσες είχαν περίπτερο στην φετινή έκθεση, παρουσίασαν αρκετά νέα μοντέλα παραγωγής αλλά και πρωτότυπα που εσύ διάβασες πληροφορίες γι’αυτά στα άρθρα που δημοσιεύσαμε και μέσα από τις φωτογραφίες.

Οι εκθέτες στην Φρανκφούρτη ήταν μειωμένοι κατά 20%, ενώ και το εμβαδόν που καταλαμβάνουν τα περίπτερα τους είναι κατά 16% μικρότερο σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας τα 168.000 τ.μ.

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει ότι αυτοκινητοβιομηχανίες κριτικάρουν την σημερινή μορφή της έκθεση στην Φρανκφούρτη, γι’αυτό και 24 -τουλάχιστον- αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είχαν περίπτερο στην γερμανική έκθεση.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, οι εταιρίες συζητούν το πως θα ήθελαν να είναι η μελλοντική μορφή της έκθεσης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περιστρέφεται γύρω από την κινητικότητα, αντί των νέων αυτοκινήτων, ενώ δεν αποκλείεται να γίνεται σε διάφορες γερμανικές πόλεις κάθε φορά.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Nicolas Peter, επικεφαλής της χρηματοδότησης της BMW, ο οποίος είπε:

Η σημασία των εκθέσεων έχει αλλάξει. Στο μέλλον, η προσοχή θα πρέπει να είναι μικρότερη για το προϊόν και περισσότερο για την τεχνολογία.