Ενοποιούνται τα παράβολα αδειών οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Αλλάζει ο χάρτης των παραβόλων των αδειών οδήγησης από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, τόσο για τους όσους παίρνουν για πρώτη φορά το δίπλωμα, όσο και για εκείνους που σκοπεύουν να επεκτείνουν τις ήδη υφιστάμενες άδειες οδήγησης τους, αλλά και να τις αντικαταστήσουν λόγω κλοπής ή αλλοίωσης.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών (PDF), η εισαγωγή των νέων ενοποιημένων πλέον παραβόλων αποφασίστηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Όπως επίσης και για την ελαχιστοποίηση του χρόνου τόσο των πολιτών που εκδίδουν ή πληρώνουν παράβολα μέσω διαδικτύου όσο και των υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών που τα χρησιμοποιούν και τα δεσμεύουν.

Τα νέα παράβολα, τα οποία ουσιαστικά θα ενοποιούν σε ένα, δύο ή περισσότερα ήδη υφιστάμενα (π.χ. εκτύπωση εντύπου αδείας και τέλος χαρτοσήμου), θα είναι διαθέσιμα από τις 10 Φεβρουαρίου 2020 χωρίς την κατάργηση των παλαιών, όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο.

Οι κατηγορίες των νέων ενιαίων παραβόλων:

  • Αρχική χορήγηση κατηγορίας (ΑΜ ή Α1 ή Α2 ή Α ή Β) 48,00 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήµου 18,00 ευρώ).
  • Επέκταση σε κατηγορία (ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β) 57,02 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήµου 27,02 ευρώ).
  • Επέκταση σε κατηγορία (ΒΕ, C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E, DE) από ∆.Υ. 120,15 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήµου 90,15 ευρώ).
  • Επέκταση σε κατηγορία (ΒΕ, C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E, DE) 138,15 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήµου 108,15 ευρώ).
  • Ανανέωση κατηγοριών Άδειας Οδήγησης 98,00 ευρώ (ενοποιεί ανανέωση κατηγοριών 50,00 και εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήµου 18 ευρώ).
  • Αντίγραφο εντύπου Αδείας Οδήγησης για Κλοπή – Απώλεια 69,02 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και απώλεια ή κλοπή 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήµου 9,02 ευρώ).
  • Αντίγραφο εντύπου Αδείας Οδήγησης για Φθορά – Αλλοίωση 39,02 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήµου 9,02 ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...