Μια νέα τεχνολογία παρουσιάζει η Toyota, την Acceleration Suppression Function όπως την ονομάζει, η οποία σχεδιάστηκε προκειμένου να αποφευχθεί η ακούσια επιτάχυνση του αυτοκινήτου, όταν ο οδηγός μπερδέψει το πεντάλ του γκαζιού με αυτό του φρένου.

Η τεχνολογία αποτελεί μέρος της αναβάθμισης του πακέτου ασφαλείας Safety Sense και θα γίνει διαθέσιμη, αρχικά στην Ιαπωνία, από τον καλοκαίρι. Η τεχνολογία, που λειτουργεί σε ταχύτητες έως 25 χλμ/ώρα, αποτρέπει την μη φυσιολογική λειτουργία του πεντάλ του γκαζιού, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν εμπόδια και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία, η νέα της τεχνολογία θα μειώσει τον αριθμό των ατυχημάτων που προκαλούνται σε χώρους στάθμευσης κτλ, όπου οι οδηγοί μπερδεύουν το πεντάλ του φρένου με αυτό του γκαζιού.

Η Toyota μάλιστα θέλει να μοιραστεί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες τις βασικές αρχές λειτουργίας του Acceleration Suppression Function, προκειμένου να μειωθούν οι τραυματισμοί και οι θάνατοι ανθρώπων, από ατυχήματα που συμβαίνουν λόγω ακούσιας επιτάχυνσης.