Το BAC Mono One Edition είναι η τελευταία έκδοση, πριν την παρουσίαση της νέας γενιάς στη Γενεύη

Σχετικά άρθρα

Tο BAC Mono είναι το γρηγορότερο street-legal track day “παιχνίδι” που έχει κατασκευάσει η Αγγλία, και πιθανότατα το καλύτερο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Η μικρή βρετανική εταιρία, Briggs Automotive Company, το παρουσίασε πριν ακριβώς 9 χρόνια στην έκθεση Retro Classics Show στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, και φαίνεται ότι το μονοθέσιο αυτοκίνητο δρόμου φτάνει στο τέλος του κύκλου ζωής του.

Και αυτό γιατί πριν λίγα λεπτά, η BAC ανακοίνωσε ότι βγάζει στην παραγωγή μια ειδική έκδοση του μοντέλου, που την ονομάζει One edition. Αυτή θα βγει σε τρία μόλις αυτοκίνητα, ένα κόκκινο (Neon Red), ένα άσπρο (Iconic White) και μαύρο (Carbon Black).

Το άσπρο είναι το χρώμα που επέλεξαν οι περισσότεροι αγοραστές του Mono, με το μαύρο να μας δείχνει το carbon σώμα του αμαξώματος, ενώ το κόκκινο συνδυάζεται με τις αντίστοιχα βαμμένες carbon-hybrid ζάντες. Το κάθε ένα BAC Mono One Edition κοστίζει £158.958 (€187.745).

Να θυμίσω ότι το Mono διαθέτει έναν 2,5-λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 310 ίππων και 308 Nm ροπής. Το βάρος του αγγίζει τα μόλις 580 κιλά, και για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 2,8 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 274 χλμ/ώρα.

Τέλος, η BAC έκανε γνωστό ότι στην έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες της στις 2 Μαρτίου, θα μας παρουσιάσει την εντελώς νέα γενιά του μοντέλου.

Διάβασε ακόμα

Test Drive: Οδηγούμε το BAC Mono [w/video]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...