Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της τέταρτης γενιάς του Leon, η Cupra μας δείχνει σήμερα μερικές νέες φωτογραφίες του αγωνιστικού που ετοιμάζει για το πρωτάθλημα TCR. Το τελευταίο θα βασιστεί στην επόμενη γενιά του Cupra Leon, το οποίο επίσης θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος, με το αγωνιστικό να παρουσιάζεται μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Σύμφωνα με το αγωνιστικό τμήμα της ισπανικής εταιρίας, το αγωνιστικό Leon Competicion διαθέτει μέρη που έχουν βγει από 3D εκτυπωτή. Πιο συγκεκριμένα, αυτά είναι: οι εξωτερικοί καθρέφτες, η κολόνα του τιμονιού, οι αεραγωγοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, καθώς και διάφορα αεροδυναμικά μέρη, όπως αυτά για την ψύξη των φρένων και του κινητήρα. Τα μέρη κατασκευάστηκαν με την χρήση του εκτυπωτή Jet Fusion 5200 3D της HP και τοποθετήθηκαν στα πρωτότυπα δοκιμών του Leon Competicion για να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία.

Το Cupra Leon Competicion διαθέτει νέα βελτιωμένο αεροδυναμικό bodykit, ενώ επωφελείται από μια πλήρως κινηματική γεωμετρική ρύθμιση και στους δύο άξονες, που χρησιμοποιεί ελαφριά εξαρτήματα για τη βελτίωση της κατανομής του βάρους. Μηχανικά, φέρει έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα, μεγαλύτερης απόδοσης από το προηγούμενο, με την διαχείριση του κινητήρα να γίνεται 100% από την Cupra.

Η εταιρία έχει ανοίξει τις προκρατήσεις για τις πελατειακές αγωνιστικές ομάδες που ενδιαφέρονται, με τις παραδόσεις του αγωνιστικού να ξεκινούν τον Απρίλιο.