Η FIA ολοκλήρωσε την έρευνα για το θανατηφόρο ατύχημα της Formula 2 στο Βέλγιο

Σχετικά άρθρα

Tο τμήμα ασφάλειας της FIA ολοκλήρωσε την έρευνα του τραγικού δυστυχήματος στον αγώνα της Formula 2 στην πίστα του Spa-Francorchamps στις 31 Αυγούστου 2019, όπου ο Γάλλος οδηγός αγώνων Anthoine Hubert έχασε τη ζωή του και ο Juan Manuel Correa τραυματίστηκε σοβαρά.

Η έρευνα περιελάμβανε συνεντεύξεις με τους εμπλεκόμενους, την επιθεώρηση των υλικών στοιχείων, την ανάλυση του διαθέσιμου βιντεοσκοπημένου υλικού καθώς και την εξέταση των δεδομένων από τη συσκευή καταγραφής δεδομένων και τον καταγραφέα δεδομένων ατυχημάτων των ομάδων (Data Logger και Accident Data Recorder).

Το αποτέλεσμα της έρευνας (έκθεση 1.000 λέξεων, την οποία μπορεί να βρεις στο link της πηγής στο τέλος του άρθρου) αναφέρει λεπτομερώς την ακολουθία των γεγονότων που έλαβαν χώρα στον δεύτερο γύρο του αγώνα της F2, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων απόκρισης των ανθρώπων της πίστας και του ιατρικού προσωπικού.

Συνοπτικά, τα πορίσματα της έρευνας ήταν τα εξής:

  • Μια αλυσίδα συμβάντων οδήγησε σε μια εκτενή και σύνθετη ακολουθία συγκρούσεων, που περιελάμβανε τέσσερις οδηγούς, οι οποίες τελικά οδήγησαν σε κτύπημα τύπου “T-Bone” με υψηλή ταχύτητα μεταξύ των μονοθεσίων του Juan Manuel Correa και του Anthoine Hubert.
  • Η δυναμική της σύγκρουσης μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, από άποψη ταχύτητας και τροχιάς, ήταν τέτοια, που το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ενέργειας που μεταφέρθηκε είχε σαν αποτέλεσμα σε θανάσιμα τραύματα στον Anthoine Hubert, και σε πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στον Juan Manuel Correa.
  • Δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη αιτία, αλλά εντοπίστηκαν πολλαπλοί συντελεστές που προκάλεσαν τη σοβαρότητα του ατυχήματος μετά από λεπτομερή ανάλυση των διαφόρων φάσεων του ατυχήματος.
  • Η έρευνα δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οποιοσδήποτε οδηγός δεν κατάφερε να αντιδράσει κατάλληλα στο σήμα της κίτρινης σημαίας ή στις συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα.
  • Η αντίδραση των ανθρώπων της πίστας και των αγωνοδικών για την ενεργοποίηση των σημάτων ασφαλείας, καθώς και η αντίδραση των σωμάτων ασφαλείας θεωρήθηκε έγκαιρη και καλή.

Καταλήγοντας, η FIA ανέφερε ότι η βελτίωση της ασφάλειας είναι μια συνεχής διαδικασία και τα συμπεράσματα από αυτό το ατύχημα και άλλα παρόμοια από όλο τον κόσμο, θα ενσωματωθούν στο συνεχιζόμενο έργο της FIA για την περαιτέρω εξέλιξη της ασφάλειας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Κλείνοντας, ο Correa, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση 17 ωρών στο δεξί του πόδι τον περασμένο Οκτώβριο, συνεχίζει την αποκατάστασή του.

Δες ακόμα

Έτσι συνέβη το δυστύχημα του Anthoine Hubert

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...