Λίγες ώρες μετά την εντυπωσιακή εκδήλωση της Ferrari για την παρουσίαση του νέου της μονοθέσιου, η Red Bull Racing αρκέστηκε να δώσει στην δημοσιότητα μια φωτογραφία του μονοθέσιου που θα οδηγήσουν οι Max Verstappen και Alex Albon για το πρωτάθλημα του 2020, με την ελπίδα να εξασφαλίσουν για την ομάδα έναν πρώτο τίτλο (οδηγών ή/και κατασκευαστών), κάτι που έχει να γίνει από το 2013.

Τις τρεις τελευταίες σεζόν, η Red Bull έχει τερματίσει στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά με τη σταθερότητα στους κανονισμούς και το τέλος του “μεταβατικού έτος” με την Honda το 2019, όπως το χαρακτήρισε ο επικεφαλής της ομάδας Christian Horner, η RB16 θα μπορούσε να είναι το μονοθέσιο που θα την επαναφέρει στην κορυφή.

Αν και η φωτογραφία δεν αποκαλύπτει πολλά, η RB16 διατηρεί το ψηλό rake (η κλίση που δημιουργεί η διαφορά απόστασης από το έδαφος του εμπρός με του πίσω άξονα) και το κοντό μεταξόνιο, χαρακτηριστικά που είδαμε στην περσινή RB15. Η αυστροαγγλική ομάδα θέλει να βελτιώσει περαιτέρω τις επιτυχίες της περσινής σεζόν, όπου ο Max Verstappen κατέκτησε τρεις νίκες και τις δύο πρώτες pole position στην καριέρα του, και ο Alex Albon ήταν από τους πιο θεαματικούς οδηγούς στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Η RB16 είναι το δεύτερο μονοθέσιο της Red Bull που τροφοδοτείται με power unit της Honda, με την ελπίδα ότι η ιαπωνική εταιρία θα δείξει τον ανάλογο -εντυπωσιακό- ρυθμό εξέλιξης και ανάπτυξης. Ο Verstappen κάνει αυτήν την ώρα το shakedown του μονοθέσιου Silverstone, προτού πάει στην πίστα της Βαρκελώνης στις 19 Φεβρουαρίου, όταν και ξεκινούν οι πρώτες χειμερινές δοκιμές.

Η αυστροαγγλική ομάδα διατηρεί το οδηγικό δίδυμο με το οποίο ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν, δηλαδή τους Max Verstappen και Alex Albon, με τον πρώτο να ανανεώνει πρόσφατα το συμβόλαιο του με τους “Ταύρους” για μέχρι και το 2023. Τέλος, η Honda έχει ανακοινώσει ότι θα προμηθεύει τα power units της στην ομάδα μέχρι και το 2021, χωρίς να έχει δεσμευτεί για το μέλλον.