Ολοκληρώθηκε το shakedown της Mercedes W11 στο Silverstone

Σχετικά άρθρα

Λίγη ώρα μετά τα ψηφιακά αποκαλυπτήρια της W11, η Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Team πήγε στην πίστα του Silverstone για να κάνει το shakedown του νέου μονοθέσιου. Πρώτος βγήκε στην πίστα ο Valtteri Bottas, για να ακολουθήσει ο Lewis Hamilton, όπου συνολικά θα γράψουν 100 χλμ. για τον έλεγχο των συστημάτων, αλλά και για τις ανάγκες δημιουργίας video (filming day).

O τεχνικός διευθυντής της ομάδας, James Allison δήλωσε:

Το shakedown είναι πάντα σημαντικό, αλλά είναι ιδιαίτερα πολύτιμο φέτος. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν σωστά πριν από την πρώτη επίσημη ημέρα των χειμερινών δοκιμών. Αν όλα πάνε καλά στο shakedown τότε είμαστε σε καλή θέση να βγούμε από το γκαράζ στις 9:00 το πρωί στη Βαρκελώνη και να αρχίσουμε να γράφουμε γύρους. Φέτος, έχουμε μικρότερο χειμερινό πρόγραμμα δοκιμών, και το να τικάρουμε όλα τα συστήματα λειτουργούν σωστά στο shakedown είναι αναλογικά πιο σημαντικό, έτσι είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε όσο μπορούμε.

Πέρσι, η Mercedes έκανε δοκιμές με το ίδιο μονοθέσιο στο shakedown και στις πρώτες δοκιμές, αλλά στη συνέχεια έφερε ένα πολύ διαφορετικό spec μονοθεσίου στη δεύτερη εβδομάδα των χειμερινών δοκιμών, με τον Allison να αναφέρει ότι η ομάδα δεν θα το επαναλάβει αυτό το 2020, τονίζοντας:

Θα είμαστε πιο συμβατικοί φέτος. Θα φέρουμε αναβαθμίσεις για τη Μελβούρνη που θα τις φέρουμε στη δεύτερη εβδομάδα δοκιμών, αλλά δεν θα έχουμε την προσέγγιση του 2019. Πέρυσι, οι κανονισμοί άλλαξαν αρκετά σημαντικά και αποφασίστηκαν αρκετά αργά το έτος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, κάνοντας το πρώτο spec και μια εβδομάδα μετά το δεύτερο spec μας έδωσε την ευκαιρία να οικοδομήσουμε το μέγιστο ποσό μάθησης του μονοθέσιου μας στη Μελβούρνη. Με τους κανονισμούς να είναι πιο ώριμοι φέτος και το εύρος της ανάπτυξης του 2020 να βρίσκεται ήδη στο ίδιο επίπεδο όπως στο μονοθέσιο του περασμένου έτους, η επανάληψη της περσινής προσέγγισης δεν θα είχε νόημα.

Η Mercedes-AMG F1 έχει κατακτήσει 89 νίκες σε 121 αγώνες από την στιγμή που εισήλθε η F1 στην υβριδική εποχή. To 2020, o Hamilton έχει την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ των 91 νικών του Schumacher, καθώς έχει 8 λιγότερες, ενώ μπορείς να ισοφαρίσει και το ρεκόρ τίτλων αν κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα.

Σε σημερινή δήλωση του, ο Βρετανός τόνισε πως ο πιο υπολογίσιμος αντίπαλός του είναι ο team-mate του, Valtteri Bottas, λέγοντας:

Επικεντρώνομαι στο τι θα κάνουμε εμείς στην πίστα, δε βλέπω σαν απειλή τους άλλους οδηγούς, αυτό είναι σημάδι αδυναμίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff είπε:

Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων μας που έχει επικεντρωθεί στο μονοθέσιο του 2021 όπου έρχονται πολύ μεγάλες αλλαγές κανονισμών. Εμείς όμως ως αγωνιστική ομάδα έχουμε μπροστά το 2020. Θα πρέπει να μην κάνουμε λάθη και να διατηρήσουμε τους τίτλους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα