Τέσσερις ημέρες μετά την αποκάλυψη του livery που θα φέρει το νέο μονοθέσιο, η Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Team έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου της μονοθέσιου, με το οποίο θα τρέξει στο πρωτάθλημα της F1 τη φετινή σεζόν. Με την W11, η ομάδα και οι οδηγοί Lewis Hamilton και Valtteri Bottas, ελπίζουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και το 2020 γράφοντας ιστορία, καθώς καμία ομάδα στο παρελθόν δεν έχει κατακτήσει 7 συνεχόμενες χρονιές το πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ η γερμανική ομάδα έχει κατακτήσει το νταμπλ τις τελευταίες έξι χρονιές

Μετά τα αποκαλυπτήρια του μονοθέσιου, η W11 θα κάνει το shakedown του στην πίστα του Silverstone, με τον Bottas να οδηγεί πρώτος το μονοθέσιο, για να ακολουθήσει ο Hamilton, όπου συνολικά θα γράψουν 100 χλμ. για τον έλεγχο των συστημάτων. Η γερμανοαγγλική ομάδα θα έχει για ακόμα μια χρονιά το ίδιο οδηγικό δίδυμο, καθώς τον περασμένο Αύγουστο ο Valtteri Bottas ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο το συμβόλαιο του, και θα είναι team-mate του Lewis Hamilton και για το 2020. Ο Bottas βρίσκεται στην γερμανική ομάδα από το 2017, αφού ήταν αυτός που αντικατέστησε τον Nico Rosberg.

Η Mercedes-AMG F1 έχει κατακτήσει 89 νίκες σε 121 αγώνες από την στιγμή που εισήλθε η F1 στην υβριδική εποχή. To 2020, o Hamilton έχει την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ των 91 νικών του Schumacher, καθώς έχει 8 λιγότερες, ενώ μπορείς να ισοφαρίσει και το ρεκόρ τίτλων αν κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα.

Σε σημερινή δήλωση του, ο Βρετανός τόνισε πως ο πιο υπολογίσιμος αντίπαλός του είναι ο team-mate του, Valtteri Bottas, λέγοντας:

Επικεντρώνομαι στο τι θα κάνουμε εμείς στην πίστα, δε βλέπω σαν απειλή τους άλλους οδηγούς, αυτό είναι σημάδι αδυναμίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff είπε:

Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων μας που έχει επικεντρωθεί στο μονοθέσιο του 2021 όπου έρχονται πολύ μεγάλες αλλαγές κανονισμών. Εμείς όμως ως αγωνιστική ομάδα έχουμε μπροστά το 2020. Θα πρέπει να μην κάνουμε λάθη και να διατηρήσουμε τους τίτλους.