Την προηγούμενη Τετάρτη, η Renault πραγματοποίησε μια εκδήλωση έγινε στο L’Atelier Renault, στο Παρίσι, για τα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθέσιου, αλλά τελικά η γαλλική ομάδα -με έδρα το Enstone της Αγγλίας και το Viry-Châtillon της Γαλλίας- δεν είχε κάτι να μας δείξει, εκτός από πέντε ψηφιακές φωτογραφίες του.

Αυτό δημιούργησε πολλές αμφιβολίες για την ετοιμότητα της ομάδας σε μια πολύ κρίσιμη χρονιά για αυτήν. Με τις πρώτες χειμερινές δοκιμές να ξεκινούν επίσημα την ερχόμενη Τετάρτη, στις 19 του μηνός, σήμερα η Renault βρέθηκε στην πίστα της Βαρκελώνης για να κάνει το shakedown και το κινηματογραφικό γύρισμα (filming day) της RS20.

Ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες φωτογραφίες και παρότι η ομάδα έδωσε ένα video από σήμερα, από αυτό δε μπορούμε να δούμε κάπου το μονοθέσιο, αλλά διέρρευσε μια φωτογραφία αυτού. Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο Γάλλος Esteban Ocon, ο οποίος ήταν ο πρώτος που οδήγησε για πρώτη φορά την RS20, ολοκληρώνοντας τα 100 χλμ. που δικαιούται κάθε ομάδα.

Ο επικεφαλής της ομάδας Cyril Abiteboul αποκάλυψε ότι ο βασικός στόχος της Renault για το 2020 είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης, αφού η ομάδα έπεσε από την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών το 2018, στην πέμπτη το 2019 πίσω από τη McLaren.