Πρώτες δοκιμές Βαρκελώνης 2020: Ημέρα 1η

Σχετικά άρθρα

Με τις δοκιμές για το 2020 να έχουν μειωθεί σε έξι από οκτώ ημέρες που ήταν πέρσι, ο αριθμός των γύρων που γράφει η κάθε ομάδα και οι πιλότοι είναι εξαιρετικά σημαντικός. Έχοντας ως δεδομένο ότι οι χρόνοι στις χειμερινές δοκιμές δεν έχουν απολύτως καμία σημασία, ξεκίνησε σήμερα το πρώτο από τα δύο τριήμερα των επίσημων δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, με σκοπό οι δέκα ομάδες του πρωταθλήματος της Formula 1 να προετοιμαστούν όσο καλύτερα μπορούν για να έναρξη της σεζόν, στις 13-15 Μαρτίου, στην Μελβούρνη.

Η πρώτη ματιά των νέων μονοθέσιων

Στο τέλος της ημέρας, ο Lewis Hamilton και η Mercedes βρέθηκαν στην κορυφή του πίνακα των χρόνων, με τον Βρετανό να σταματά τα χρονόμετρα στο 1:16,976, όντας ταχύτερος κατά 0,337 από τον team-mate του, Valtteri Bottas, καθώς η Mercedes ολοκλήρωσε 173 γύρους, τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Οι 79 από αυτούς ολοκληρώθηκαν πριν από το μεσημεριανό διάλειμμα από τον Bottas, καθώς ο Hamilton ανέλαβε τη νέα Mercedes W11 το απόγευμα, ολοκληρώνοντας 94 γύρους στις ελαφρώς ψυχρές συνθήκες που επικρατούσαν στην ισπανική πίστα.

Τα highlights της ημέρας

O Sergio Perez ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα των ταχύτερων χρόνων της ημέρας, με τον μεξικανό να γράφει χρόνο με την Racing Point RP20 μόλις 0,062 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bottas. Ακολούθησε ο Max Verstappen, ο οποίος ολοκλήρωσε 168 γύρους με τη νέα Red Bull RB16.

Η Renault ήταν η τρίτη ομάδα με τους λιγότερους γύρους, με τον Daniel Ricciardo να φοράει ένα ειδικό κράνος τιμώντας τον θρύλο των Los Angeles Lakers και του NBA, Kobe Bryant. Ο Αυστραλός, όμως, έγραψε 54 γύρους κάνοντας τον 7ο συνολικά ταχύτερο χρόνο, ενώ ο νέος του team-mate Esteban Ocon πρόσθεσε άλλους 62 στην “πλάτη” του RS 20, το οποίο εμφάνισε κάποια ασήμαντα μηχανικά προβλήματα.

Ο ταχύτερος γύρος του Hamilton

Ο Daniil Kvyat έκανε χρόνο που τον έφερε στην πρώτη πεντάδα γράφοντας 115 γύρους με την AlphaTauri AT01, ενώ στην Ferrari ο Sebastian Vettel αρρώστησε τελευταία στιγμή και επέλεξε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του για να αναρρώσει. Έτσι, ο Charles Leclerc ανέλαβε να κάνει δοκιμές και το πρωί και το απόγευμα, γράφοντας συνολικά 131 γύρους με την Ferrari SF1000, αλλά μη καταφέροντας χρόνο καλύτερο από το 1:18,289, που τον έφερε στην 11η θέση.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr