Την Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμές της φετινής σεζόν της Formula 1 και ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto σε συνέντευξη του δήλωσε πως είναι λιγότερο αισιόδοξος φέτος σε σχέση με τον ρυθμό που είχε η ιταλική ομάδα στις περσινές πρώτες δοκιμές, όπου ήταν ταχύτερη από κάθε ανταγωνιστή της.

Η Mercedes ήταν αυτή που σημείωσε τους ταχύτερους γύρους κατά το πρώτο τριήμερο των φετινών δοκιμών, με την Ferrari να μην δείχνει ννα έχει τον ρυθμό για να την ακολουθήσει.

Όπως είπε ο Binotto:

Οι άλλοι είναι πιο γρήγοροι από εμάς αυτή τη στιγμή. Το πόσο ταχύτεροι είναι, πραγματικά είναι δύσκολο να το κρίνω. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα που συλλέξαμε κατά τις δοκιμές, αλλά δεν θεωρώ πως είμαστε το ίδιο γρήγοροι όσο οι ανταγωνιστές μας αυτή τη στιγμή.

Έχουμε κάποιες ανησυχίες; Σίγουρα ναι, όταν δεν είσαι τόσο γρήγορος όσο θα ήθελες να είσαι. Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να καθορίσουμε και να τα καταλάβουμε τα δεδομένα που συλλέξαμε. Αυτές οι τρεις ημέρες ήταν πολύ σημαντικές για εμάς, γιατί τουλάχιστον έχουμε συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα για να έχουμε μια σαφή εικόνα προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα το φετινό μονοθέσιο.

Ο Ιταλός πρόσθεσε:

Νομίζω πως υπάρχει χρόνος για να ανακάμψουμε. Νομίζω πως η Ferrari θα έχει τον ρυθμό αν σκεφτείς το σύνολο της σεζόν. Θα έχει η Ferrari τον ρυθμό στην Αυστραλία; Πιθανώς όχι.