O Mate Rimac εξηγεί τις διαφορές του Rimac C_Two παραγωγής σε σχέση με το πρωτότυπο

Σχετικά άρθρα

Ο Mate Rimac, CEO της Rimac Automobili στο νέο video που ανέβασε η εταιρία στο YouTube, μας εξηγεί τις διαφορές που θα έχει η έκδοση παραγωγής του C_Two, που θα παρουσιάσει επίσημα στην έκθεση της Γενεύης τον επόμενο μήνα.

Υπάρχουν αλλαγές στην αεροδυναμική, στον σχεδιασμό του σώματος προκειμένου να τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας, ενώ νέα σχεδίαση έχουν και τα φωτιστικά σώματα. Διαφορετικές είναι και οι ζάντες, που φορούν ελαστικά της Pirelli, ενώ φρένα είναι δημιουργίας της Brembo.

Οι πλευρικές εισαγωγές αέρα για την ψύξη του κινητήρα, καθώς και το σύστημα των πίσω φρένων έχουν δεχτεί αλλαγές, με τον σχεδιασμό του πίσω μέρος να είναι ριζικά αλλαγμένος προκειμένου να μπορεί να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς των crash tests, ενώ παράλληλα βελτιώνει περαιτέρω την αεροδυναμική.

Το ηλεκτρικό hypercar της μικρής κροατικής εταιρίας θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 150 μονάδων, και παρότι το κόστος του ανέρχεται σε €1,7 εκατ., αυτές έγιναν sold out σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Οι παραδόσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, με το ηλεκτρικό hypercar να αποδίδει 1.914 άλογα με 2.300 Nm ροπής, όντας σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 11,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα, ενώ το 400αρι το κάνει σε 9,1 δευτερόλεπτα.

Διαθέτει μπαταρία 120 kWh, με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 650 χλμ στον κύκλο δοκιμών NEDC, ενώ εξοπλίζεται και με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4, κάτι που σημαίνει πως το σύστημα θα μπορεί να οδηγήσει μόνο του το αυτοκίνητο χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Η μπαταρία υποστηρίζει ταχυφόρτιση 250 kW και έτσι μέσα σε 30 λεπτά μπορεί να φορτίσει κατά 80%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα