Για μια ακόμη φορά, η Τροχαία Θεσσαλονίκης θα επιστρατεύσει τους γερανούς προκειμένου να απομακρύνει τα αυτοκίνητα που είναι παράνομα παρκαρισμένα είτε στις λεωφορειολωρίδες, είτε στις ράμπες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι γερανοί, σε συνδυασμό με τις δαγκάνες που έχει προμηθευτεί η δημοτική αστυνομία θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν την εικόνα που παρουσιάζει το κυκλοφοριακό στην πόλη. Σε πρώτη φάση, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς και οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

1Διάβασε επίσης

Θεσσαλονίκη: Δαγκάνες για όσους παρκάρουν παράνομα

Ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος δήλωσε:

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε μια προσπάθεια με άρσεις οχημάτων που είναι παράνομα σταθμευμένα στους λεωφορειόδρομους, σε ράμπες ΑμεΑ και σε χώρους που κλείνουν την είσοδο και την έξοδο αυτοκινήτων. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στην πόλη, υπάρχει μια ασυδοσία.

Είναι τρομερό του τι σκαρφίζεται ο καθένας για να βολευτεί ο ίδιος χωρίς να σέβεται τους συνανθρώπους του. Έχουμε πολλές περιπτώσεις, με την ασυδοσία να φτάνει στα όρια του εγκλήματος. Και αυτό προσπαθούμε να περιορίσουμε. Να έχουν το νου τους όσοι παρκάρουν παράνομα. Γιατί όταν θα πάνε να πάρουν το αυτοκίνητο τους και δεν θα το βρουν στο σημείο που το άφησαν, τότε θα το αναζητήσουν. Και όταν κληθούν να πληρώσουν 200 ευρώ παράβολο, συν το πρόστιμο της τροχαίας, νομίζω ότι δεν θα το ξεχάσουν στη ζωή τους.

Οι άρσεις των οχημάτων είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας και θα το δείτε σύντομα. Στόχος μας είναι το κυκλοφοριακό που βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προβλημάτων των Θεσσαλονικέων να το φτάσουμε να είναι από τα τελευταία προβλήματα. Δεν νομίζω πως θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τελείως το φαινόμενο, αλλά τουλάχιστον να το περιορίσουμε.