Γερανούς βγάζει η Τροχαία Θεσσαλονίκης για τα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ

Σχετικά άρθρα

Για μια ακόμη φορά, η Τροχαία Θεσσαλονίκης θα επιστρατεύσει τους γερανούς προκειμένου να απομακρύνει τα αυτοκίνητα που είναι παράνομα παρκαρισμένα είτε στις λεωφορειολωρίδες, είτε στις ράμπες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι γερανοί, σε συνδυασμό με τις δαγκάνες που έχει προμηθευτεί η δημοτική αστυνομία θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν την εικόνα που παρουσιάζει το κυκλοφοριακό στην πόλη. Σε πρώτη φάση, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς και οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Διάβασε επίσης

Θεσσαλονίκη: Δαγκάνες για όσους παρκάρουν παράνομα

Ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος δήλωσε:

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε μια προσπάθεια με άρσεις οχημάτων που είναι παράνομα σταθμευμένα στους λεωφορειόδρομους, σε ράμπες ΑμεΑ και σε χώρους που κλείνουν την είσοδο και την έξοδο αυτοκινήτων. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στην πόλη, υπάρχει μια ασυδοσία.

Είναι τρομερό του τι σκαρφίζεται ο καθένας για να βολευτεί ο ίδιος χωρίς να σέβεται τους συνανθρώπους του. Έχουμε πολλές περιπτώσεις, με την ασυδοσία να φτάνει στα όρια του εγκλήματος. Και αυτό προσπαθούμε να περιορίσουμε. Να έχουν το νου τους όσοι παρκάρουν παράνομα. Γιατί όταν θα πάνε να πάρουν το αυτοκίνητο τους και δεν θα το βρουν στο σημείο που το άφησαν, τότε θα το αναζητήσουν. Και όταν κληθούν να πληρώσουν 200 ευρώ παράβολο, συν το πρόστιμο της τροχαίας, νομίζω ότι δεν θα το ξεχάσουν στη ζωή τους.

Οι άρσεις των οχημάτων είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας και θα το δείτε σύντομα. Στόχος μας είναι το κυκλοφοριακό που βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προβλημάτων των Θεσσαλονικέων να το φτάσουμε να είναι από τα τελευταία προβλήματα. Δεν νομίζω πως θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τελείως το φαινόμενο, αλλά τουλάχιστον να το περιορίσουμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...

Λουκέτο για 2 χρόνια στα πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού. Με παράκαμψη θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Kλείνει άμεσα η σήραγγα "Μαλακάσι Α" της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση...