Όπως είχε ανακοινώσει κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην περσινή έκθεσης της Γενεύης, η Fiat θα παρουσιάσει σε λίγη ώρα την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας γενιάς του 500, η οποία θα παρουσιαζόταν στη φετινή έκθεση. Αυτό, όμως, δεν θα γίνει λόγω της ακύρωσης της, αλλά μόλις διέρρευσαν μερικές επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν σε λίγες ώρες, αλλά από τις φωτογραφίες βλέπουμε ότι το νέο μοντέλο είναι εντελώς καινούριο, διατηρώντας τον ρετρό χαρακτήρα του. Παραμένει διαχρονικό, όντας ταυτόχρονα πιο σύγχρονο, ενώ διακρίνονται περισσότερα στοιχεία από το αυθεντικό Fiat 500 του 1957, τόσο στην εξωτερική του σχεδίαση, όσο και στην καμπίνα.

Το νέο 500e θα τοποθετηθεί απέναντι από το ηλεκτρικό μοντέλο της MINI, με το νέο νέο 500 να κατασκευάζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και το νέο Panda. Έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις με τη σημερινή γενιά και εκτός από αμιγώς ηλεκτροκίνητο, αναμένεται να προσφέρεται και με έναν κινητήρα βενζίνης, που θα εξοπλίζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα.

Το 500e διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 120 ίππων, που κινεί τον εμπρός άξονα, ενώ φήμες λένε ότι η γκάμα των μοντέλων του 500 θα αποκτήσει και την έκδοση Giardiniera, που θα τοποθετηθεί δίπλα από τα 500L και 500Χ, όντας βασικά η station wagon έκδοση του 500e που θα προσφέρεται αποκλειστικά σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Το νέο ηλεκτρικό 500e θα παράγεται στην Ιταλία, στο εργοστάσιο του Mirafiori στο Torino, εκεί που γίνεται και η παραγωγή της Maserati Levante.