Ο Gumpert αναζητά βοήθεια για να βγάλει στην αγορά το Nathalie

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση της Γενεύης του 2019 Gumpert Aiways είχε παρουσιάσει το Gumpert Nathalie, ένα ιδιαίτερο σπορ μοντέλο που διαθέτει ένα σύστημα κυψελών το οποίο καταναλώνει μεθανόλη και την μετατρέπει σε υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

Το αυτοκίνητο βάρους σχεδόν 1.600 κιλών, διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά τροχό, που αποδίδουν 544 άλογα με 989 Nm ροπής που του επιτρέπουν να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 306 χλμ/ώρα. Έχει αυτονομία 820 χλμ όταν ο οδηγός κινείται με ταχύτητα 120 χλμ και 1.200 χλμ όταν κινείται πιο συντηρητικά, ενεργοποιώντας την λειτουργία Eco. Το ρεζερβουάρ μεθανόλης έχει χωρητικότητα 65 λίτρων.

Διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο, με το αμάξωμα του να είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson μπροστά και διπλά ψαλίδια πίσω, με τις κυψέλες να είναι τοποθετημένες μπροστά, ενώ οι μπαταρίες στο πάτωμα.

Ο Roland Gumpert που θέλει να κατασκευάσει 500 Nathalie με κόστος 300.000 – 500.000 ευρώ, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως αναζητά “ισχυρούς συνεργάτες με τους οποίους θα διαδώσουν αυτή τη νέα, πρωτοποριακή τεχνολογία.”

Συμπλήρωσε πως η τεχνολογία του Nathalie προσφέρει μεγάλη αυτονομία και μικρούς χρόνους ανεφοδιασμού. Επίσης είναι ασφαλές, αφού παράγει ηλεκτρική ενέργεια χωρίς κίνδυνο και με περιβαλλοντικά ουδέτερο τρόπο.

Στόχος της εταιρίας είναι οι παραδόσεις του Nathalie να ξεκινήσουν εντός του 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...