Η Ford πρότεινε νέο διακανονισμό στους περίπου 2 εκατομμύρια νυν και πρώην ιδιοκτήτες των 2011-2016 Ford Fiesta και 2012-2016 Ford Focus στις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν μηνύσει την Μπλε Οβάλ εταιρία λόγω των ελαττωματικών DPS6 Powershift αυτόματων κιβωτίων το μοντέλων τους.

Σύμφωνα με τον νέο διακανονισμό, ανάλογα με τον αριθμό των προσπαθειών που έκανε ο κάθε ιδιοκτήτης προκειμένου να επιδιορθώσει το πρόβλημα, θα πάρει αποζημίωση από 15.000 έως 22.000 δολαρίων, με το ποσό αυτό να δίνεται σε εκείνους που πήγαν 3 με 4 φορές τα αυτοκίνητά τους στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, μιας και η Ford θα τους αγοράσει πίσω το αυτοκίνητο, ενώ θα λάβουν από 20 έως 250 δολάρια μετρητά ως επιπλέον χρηματική αποζημίωση.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων παραπονιούνται πως αντιμετώπιζαν προβλήματα κατά την αλλαγή των ταχυτήτων, προβλήματα αξιοπιστίας με αρκετά κιβώτια να σπάνε, προβλήματα επιτάχυνσης, ακούσια επιλογής “νεκράς” όπως και πρόωρη φθορά, που είχαν ως αποτέλεσμα να πληρώσουν σε δαπανηρές επισκευές, αφού η Ford δεν αναγνώρισε πως τα προβλήματα προκλήθηκαν λόγω κατασκευαστικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει καταθέσει η Ford στο δικαστήριο, από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τα τέλη του 2019 έχει δαπανήσει σχεδόν 48 εκατ. δολάρια προκειμένου να επαναγοράσει 2.666 αυτοκίνητα. Τον Αύγουστο του 2019 η Μπλε Οβάλ εταιρία έκανε γνωστό πως επεκτείνει την εγγύηση των επηρεαζόμενων μοντέλων της.