Η McLaren έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του αυτοκινήτου που θα διαδεχτεί την P1 και σύμφωνα με τον Mike Flewitt, CEO της βρετανικής εταιρίας, το νέο hypercar θα διαθέτει υβριδικό κινητήρα και δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2024 και όπως είπε ο Flewitt:

Μου αρέσουν πολύ τα ηλεκτρικά μοντέλα. Έχω οδηγήσει αρκετά από αυτά πρόσφατα και για καθημερινή χρήση είναι εκλεπτυσμένα, άμεσα και έχουν απίστευτες επιδόσεις. Αλλά οι χρόνοι φόρτισης τους είναι περιοριστικοί.

Πάρτε για παράδειγμα την 765LT. Γνωρίζουμε πως πολλοί από τους ιδιοκτήτες του αυτοκίνητου θα πάνε με αυτό σε κάποια πίστα. Αν ήταν ηλεκτρικό, θα οδηγούσαν το πολύ 30 λεπτά και στη συνέχεια θα έπρεπε να το συνδέσουν στη πρίζα μέχρι την επόμενη ημέρα.

Ο Flewitt μίλησε και για την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να απαγορευτούν οι πωλήσεις βενζινοκίνητων, ντιζελοκίνητων, υβριδικών αυτοκινήτων από το 2035, αφού από τότε και έπειτα, θα επιτρέπονται στη Μεγάλη Βρετανία οι πωλήσεις μόνο αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και εκείνων που κινούνται με υδρογόνο. Η McLaren, μαζί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, προσπαθούν να πείσουν την βρετανική κυβέρνηση να εξαιρέσει από τον αποκλεισμό τα υβριδικά μοντέλα.