Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε την διοργανώτρια αρχή της Formula E και της FIA να ανακοινώσουν πως το πρωτάθλημα “παγώνει” για δύο μήνες, ενώ στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού, ανακοινώθηκε πως γνωστό πως το IndyCar αναβάλει τους αγώνες του πρωταθλήματος μέχρι τις 6 Ιουνίου, ενώ το NASCAR έκανε γνωστό αρχικά την αναβολή των αγώνων για αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ δεν θα αργήσει η ανακοίνωση αναβολής του πρωταθλήματος για τις επόμενες εβδομάδες.

Στην ανακοίνωση της η Formula E αναφέρει πως αν η πανδημία του κορωνοϊού περιοριστεί μέσα στους επόμενους μήνες, τότε το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ξανά από τον Ιούνιο.

Η ανακοίνωση της Formula E αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η απόφαση που πήραμε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές αρχές, για την προσωρινή παύση των αγώνων που φιλοξενούνται σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες πόλεις θεωρήθηκε ως η πιο υπεύθυνη πορεία δράσης λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η ευημερία του προσωπικού, των θεατών και του συνολικού εργατικού δυναμικού του πρωταθλήματος είναι η πρώτη προτεραιότητα μας.