Η Ferrari ανακοίνωσε πως από σήμερα έως τις 27 Μαρτίου αναστέλλει την λειτουργία του εργοστασίου της στο Μαρανέλο, αλλά και την λειτουργία των εγκαταστάσεων της στη Μόντενα.

Η ιταλική εταιρία δήλωσε πως θα συνεχίσει να πληρώσει κανονικά και τους 4.000 υπαλλήλους της κατά την διάρκεια που το εργοστάσιο και οι εγκαταστάσεις της θα παραμείνουν κλειστές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού λόγω αυτού έχουν προκληθεί σοβαρά ζητήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού που δεν επιτρέπουν πλέον την συνέχιση της παραγωγής.

Χθες η Lamborghini ανακοίνωσε πως κλείνει το εργοστάσιό της στην Sant’ Agata Bolognese έως και τις 25 Μαρτίου, ενώ η FCA έχει κλείσει τέσσερα εργοστάσιά της.

Η Brembo με την σειρά της θα κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα, προσωρινά, το εργοστάσιό της στην Ιταλία, με την Pirelli να μην ανακοινώνει για την ώρα αν προτίθεται να κλείσει το εργοστάσιό της, παρά το γεγονός πως έχει μειώσει την παραγωγή του εργοστασίου της κοντά στο Τορίνο, αφού ένας εργαζόμενος της βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊο.

Η Ιταλία έχει γίνει το επίκεντρο της εξάπλωσης του κορωνοϊού εκτός Κίνας, με πάνω από 21.150 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.441 θανάτους. Η ιταλική κυβέρνηση έχει θέσει τη χώρα σε καραντίνα στη προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.