Τον Οκτώβριο του 2018 η McLaren παρουσίασε την Speedtail και παρότι η βρετανική εταιρία δεν έκανε ποτέ γνωστό πότε ξεκίνησε την παραγωγή του τριθέσιου Hyper-GT της, φαίνεται ότι ο πρώτος τυχερός ιδιοκτήτης της παρέλαβε την πρώτη. Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της McLaren στις Βρυξέλλες ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook μερικές φωτογραφίες μιας μπλε (Burton Blue) Speedtail, αναφέροντας ότι αυτή είναι η πρώτη που καταλήγει σε πελάτη της εταιρίας.

1

Η McLaren έχει ανακοινώσει πως κάθε μια από τις 106 Speedtail θα είναι μοναδική και δεν θα μοιάζει με καμία άλλη, μιας και το κάθε αυτοκίνητο θα είναι βαμμένο σε διαφορετικό χρώμα, θα έχει ξεχωριστά διακοσμητικά, ενώ θα έχει και διαφορετικές επενδύσεις στο εσωτερικό.

2

Για το λόγο αυτό η McLaren έχει δημιουργήσει τρεις συλλογές, τις Urbane, Visionary και Dynamic, προκειμένου να βοηθήσει τον κάθε ιδιοκτήτη της Speedtail να επιλέξει τα χρώματα που επιθυμεί. Η πρώτη εστιάζει στην εκλεπτυσμένη εμφάνιση με ήρεμες εξωτερικές αποχρώσεις, καθώς και διακριτικούς και δροσερούς εσωτερικούς τόνους. Η Visionary συλλογή προσφέρει πιο έντονες αποχρώσεις, ενώ η Dynamic έχει τολμηρά χρώματα.

3

Να θυμίσω ότι το αυτοκίνητο φέρει ένα υβριδικό σύνολο απόδοσης 1.050 ίππων, με τον 4,0-λίτρο V8 twin-turbo κινητήρα εσωτερικής καύσης να αποδίδει 746 άλογα και 799 Nm, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας 308 άλογα και 347 Nm. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και ο ηλεκτροκινητήρας παρέχουν το peak της ισχύ τους σε διαφορετικά σημεία, γι’αυτό και η συνδυαστική απόδοση τους δεν είναι όση ανακοινώνεται.

4

Για τα 0-300 χλμ/ώρα χρειάζεται 12,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 403 χλμ/ώρα. Η McLaren θα κατασκευάσει 106 Speedtail που ήδη έχουν βρει ιδιοκτήτες, μιας και αυτοί πλήρωσαν 1,75 εκατ. λίρες (2 εκατ. ευρώ) χωρίς φόρους προκειμένου να το προσθέσουν στο γκαράζ τους, με την McLaren να δηλώνει πως οι παραδόσεις του νέου της αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019.

Όλα τα αυτοκίνητα θα είναι coupe και δεν θα υπάρχει μια GTR έκδοση αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας, όπως έκανε η McLaren στις F1 και P1.