Η Goldman Sachs υποβάθμισε κατά 1/3 τις εκτιμήσεις της για το αργό τύπου μπρεντ, αναφέροντας πως η τιμή του θα υποχωρήσει στα 20 δολάρια το βαρέλι κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα υποχωρήσει με ρυθμούς ρεκόρ κατά 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, καθώς ο κορωνοϊός πλήττει την ανάπτυξη της οικονομίας.

Αν η πρόβλεψη επαληθευτεί και το μπρεντ όντως υποχωρήσει στα 20 δολάρια, θα πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή από τον Φεβρουάριο του 2002. Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν εκ νέου με το μπρεντ στα 29,38 δολάρια το βαρέλι (-3,39$), ενώ το αμερικανικό αργό WTI υποχωρεί κατά 6%, στα 25,69 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003.

Το πλήγμα στη ζήτηση από τον ιό μπορεί να κορυφωθεί στα τέλη Μαρτίου στα 8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η οποία προβλέπει ένα πλεόνασμα εφοδιασμού 3,9 εκατ. βαρελιών/ημέρα για το πρώτο τρίμηνο και 5,7 εκατ. βαρέλια για το δεύτερο τρίμηνο.

Από την άλλη πλευρά, η μείωση της προσφοράς και η ανάκαμψη της ζήτησης θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά πετρελαίου σε έλλειμμα 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως από το τέταρτο τρίμηνο, ανέφερε η Goldman Sachs, διατηρώντας αμετάβλητο το outlook των τιμών του μπρεντ για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο στα 30 και 40 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα.