Πετρέλαιο: Πλησιάζει στα 20 δολάρια το βαρέλι

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται η πτώση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου λόγω του πολέμου τιμών Σαουδικής Αραβίας-Ρωσίας και της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα το αμερικανικό αργό WTI υποχωρεί κατά 12,66% στα 22,63 δολάρια το βαρέλι, με το μπρεντ να υποχωρεί κατά 4,29% στα 29 δολάρια το βαρέλι.

Η πτώση των διεθνών τιμών έχει οδηγήσει σε πτώση και των τιμών καυσίμων στην αντλία. Ήδη υπάρχουν πρατήρια στην Αττική που πωλούν το πετρέλαιο κίνησης σε τιμή μικρότερη του 1 ευρώ/λίτρο, και την αμόλυβδη βενζίνης 95 οκτανίων κάτω από 1,25 ευρώ/λίτρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης οι μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Μαρτίου 2020 ήταν:

Τα μέχρι σήμερα στατιστικά δείχνουν πως η πτώση των πωλήσεων καυσίμων στα πρατήρια είναι μεγαλύτερη του 60%, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν παρθεί στην Ελλάδα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Διάβασε επίσης

ΣΕΕΠΕ για τιμές καυσίμων. Το 65% είναι φόροι και δασμοί

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...