Σήμερα, το μοναδικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jaguar Land Rover είναι το Jaguar I-Pace αλλά αυτό θα αλλάξει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, αφού η εταιρία θα βγάλει στην αγορά τα Jaguar XJ, Jaguar J-Pace και Road Rover.

Και τα τρία θα βασίζονται στην MLA (Modular Longitudinal Architecture) πλατφόρμα που μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο plug-in υβριδικά σύνολα, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά.

Η νέα XJ θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021. Η παραγωγή της θα γίνει στο εργοστάσιο της εταιρίας, στο Castle Bromwich της Αγγλίας, με τη νέα XJ να είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα παράγεται στο εργοστάσιο. Η Jaguar Land Rover έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μια σειρά νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε αυτό, καθώς θα υποστεί εκτεταμένη αναβάθμιση, ως μέρος μια επένδυσης ύψους 1 δισ. λιρών (1,07 δισ. ευρώ).

Το Jaguar J-Pace θα τοποθετηθεί πάνω από τα I-Pace και F-Pace. Εκτός από ηλεκτρικό θα προσφέρεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά και με ένα plug-in υβριδικό σύνολο που θα συνδυάζει τον turbo εξακύλινδρο 3,0-λιτρο κινητήρα στον μπροστά άξονα και έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω, ο οποίος θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 80 χλμ. Η παραγωγή του J-Pace θα γίνεται στο εργοστάσιο του Solihull.

Το Road Rover θα κυκλοφορήσει το 2021 και θα κατασκευάζεται και αυτό στο εργοστάσιο του Castel Bromwich.