Από την άνοιξη του 2019 τα μοντέλα της Tesla εξοπλίζονται με το τσιπ Hardware 3, το οποίο αποτελείται από δύο μονάδες. Η μια ελέγχει όλες τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και η άλλη το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Εκτός από το τσιπ, η Tesla έχει αναπτύξει η ίδια και το λογισμικό που συμπληρώνει το τσιπ, που είναι ικανό να διαχειριστεί ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο (επιπέδου 5).

Όσοι αγοράζουν ένα νέο μοντέλο της Tesla έχουν στο βασικό εξοπλισμό το Enhanced Autopilot, με την λειτουργία Full Self Driving Capability (FSD) να κοστίζει επιπλέον 7.000 δολάρια.

Με την τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού, τα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρίας θα προσφέρουν αυτόνομη οδήγηση στους δρόμους των πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται στους φωτεινούς σηματοδότες και στις πινακίδες STOP.

H Tesla δεν έχει κάνει ακόμα διαθέσιμη την συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά ο Kyle Conner της Out of Spec Motoring -ως beta tester και early adopter της εταιρίας- έκανε μια βόλτα με ένα Model 3 με ενεργοποιημένη τη δυνατότητα αναγνώρισης των φαναριών και ανέβασε το παραπάνω -σύντομο- video για να μας δείξει πως λειτουργεί το σύστημα.