Η Fiat Chrysler ανακοίνωσε πως συμφώνησε σε μια νέα πιστωτική διευκόλυνση 3,5 δισ. ευρώ, με δύο τράπεζες, σε μια εποχή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες κλείνουν εργοστάσια τους και χάνουν έσοδα καθώς η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα υποχωρεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η διευκόλυνση θα παρασχεθεί σε μία μόνο δόση, ενώ θα προστεθεί στις υφιστάμενες πιστωτικές διευκολύνσεις ύψους 7,7 δισ. ευρώ. Η FCA δήλωσε ότι η πιστωτική διευκόλυνση θα είναι διαθέσιμη “για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για ανάγκες κεφαλαίου κίνησης” του ομίλου και ότι προορίζεται για να υποστηρίξει την πρόσβασή της στις κεφαλαιαγορές.

Και η FCA ξεκαθαρίζει πως οι συνομιλίες με την PSA συνεχίζονται κανονικά και πως μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία συγχώνευσης.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η GM ανακοίνωσε πως θα αντλήσει περίπου 16 δισ. δολάρια από τις πιστωτικές της διευκολύνσεις, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητα εξαιτίας της αύξησης της επίδρασης της πανδημίας στις δραστηριότητες της, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Ford άντλησε 15,4 δισ. δολάρια από υφιστάμενη γραμμή πίστωσης για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των εργοστασίων της παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.