Αντιπρόσωποι της Holden απειλούν με μηνύσεις την GM

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο μήνα η General Motors έκανε γνωστό πως αποχωρεί από τις αγορές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ταϊλάνδης, με την GM έως το 2021 να σταματά τις πωλήσεις, τον σχεδιασμό και όλες τις άλλες δραστηριότητές της Holden σε Αυστραλία και νέα Ζηλανδία, συνεχίζοντας το πολυετές σχέδιο παγκόσμιας αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε το 2015, προκειμένου να επικεντρωθεί σε κερδοφόρες αγορές όπως αυτές της Βορείου Αμερικής και της Κίνας.

Η απόφαση αυτή της GM έκανε τους 185 αντιπροσώπους της Holden στην Αυστραλία να απειλούν πως θα μηνύσουν την GM αφού όπως υποστηρίζουν, η GM δεν τους αποκάλυψε εγκαίρως τα σχέδιά της, ενώ παράλληλα ζητούσε να γίνουν επενδύσεις και αναβαθμίσεις στις αντιπροσωπείες του δικτύου της Holden, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας, ενώ δεσμευόταν στους αντιπροσώπους για το εμπορικό μέλλον της εταιρίας.

Οι αντιπρόσωποι προτού προχωρήσουν στη μήνυση, προσπαθούν να πετύχουν μια οικονομική συμφωνία με την GM, αλλά επί του παρόντος, οι δύο πλευρές δεν δείχνουν πως είναι πρόθυμες να συμβιβαστούν. Η GM προσφέρει περίπου 1.500 δολάρια Αυστραλίας (830 ευρώ) για κάθε αυτοκίνητο που πωλούν οι αντιπρόσωποι έως ότου η εταιρία παύσει την εμπορική της πορεία, αλλά οι αντιπρόσωποι ζητούν τουλάχιστον 6.100 δολάρια Αυστραλίας (3.375 ευρώ). Η GM θεωρεί πως η αποζημίωση που προσφέρει είναι δίκαιη και έτσι όλα δείχνουν πως η υπόθεση θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...