H GM αποχωρεί από τις αγορές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ταϊλάνδης

Σχετικά άρθρα

Η General Motors ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τις αγορές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ταϊλάνδης. Συγκεκριμένα η GM γνωστό σήμερα πως μέχρι το 2021 θα σταματήσει τις πωλήσεις, τον σχεδιασμό και όλες τις άλλες δραστηριότητές της Holden σε Αυστραλία και νέα Ζηλανδία, συνεχίζοντας το πολυετές σχέδιο παγκόσμιας αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε το 2015, προκειμένου να επικεντρωθεί σε κερδοφόρες αγορές όπως αυτές της Βορείου Αμερικής και της Κίνας.

Παράλληλα, η GM ανακοίνωσε πως αποχωρεί και από την αγορά της Ταϊλάνδης, σταματώντας τις πωλήσεις της Chevrolet μέχρι τα τέλη του 2020, ενώ έκανε γνωστό πως πούλησε και το εργοστάσιο της στην πόλη Rayong της Ταϊλάνδης, στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motors.

Η GM αναμένει χρεώσεις ύψους 1,1 δισ. δολ. κυρίως κατά το α’ τρίμηνο συνεπεία των ενεργειών αυτών, συμπεριλαμβανομένων 300 εκατ. δολ. σε ρευστό.

H πρόεδρος και CEO, Mary Barra, ανακοίνωσε πως οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης που πρωτοανακοινώθηκε το 2015, με στόχο να επικεντρωθεί η εταιρεία σε κερδοφόρες αγορές και να δώσει προτεραιότητα σε επενδύσεις, κυρίως σε πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα και αυτόνομη οδήγηση.

Η αποχώρηση της GM από τις παραπάνω αγορές αποτελεί τη συνέχεια της εξόδου της από αγορές με χαμηλές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια. Το 2016 σταμάτησε τις πωλήσεις της Chevrolet στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ το 2017 είχε πουλήσει την Opel στο PSA Group. Παράλληλα, αναδιάρθρωσε και τις δραστηριότητές της στη Νότια Κορέα και τερμάτισε ή περιόρισε εκείνες σε Ρωσία, Αυστραλία, Ινδία και Ταϊλάνδη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το καλοκαίρι η παρουσίαση της Chevrolet Corvette ZR1

Η Chevrolet έκανε γνωστό πως μέσα στο καλοκαίρι θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της Corvette ZR1. Το αυτοκίνητο φορά τον V8 5,5-λίτρων twin-turbo flat-plane...