Παρελθόν από την Ferrari o Sebastian Vettel

Σχετικά άρθρα

Ξένο σώμα θεωρείται πλέον ο Sebastian Vettel για την Ferrari, με τον Γερμανό πιλότο και τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 να μην αποδέχεται τη μεγάλη μείωση των αποδοχών που του πρότεινε η Scuderia.

Ο Vettel έχει συμβόλαιο με την Ferrari μέχρι το τέλος του 2020, συμβόλαιο που του έχει αποφέρει περί τα 100 εκατ. ευρώ στην τριετία 2018-2020. Με σχεδόν 30 εκατ. ευρώ ετησίως, ο Vettel είναι σήμερα ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος του grid, πίσω από τον Lewis Hamilton, αλλά με την Ferrari να του προτείνει νέο συμβόλαιο με πολύ μικρότερες αποδοχές, ο Vettel είπε “arrivederci” στην ιταλική ομάδα.

Σύμφωνα με αναφορές, η Ferrari φέρεται να πρότεινε στον Vettel μονοετές συμβόλαιο με απολαβές 9 εκατ. ευρώ, το ίδιο ακριβώς ποσό που παίρνει από φέτος ο ομόσταβλός του Charles Leclerc, ο οποίος έχει υπογράφει νέο συμβόλαιο με την Ferrari μέχρι και το 2024, κάτι που δείχνει πως η ιταλική εταιρία βλέπει στο πρόσωπό του Μονεγάσκου, τον πιλότο που θα της ξαναχαρίσει έναν παγκόσμιο τίτλο οδηγού, τίτλο που έχει να γευτεί από το 2007, όταν ο Kimi Raikkonen στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών που κατέκτησε η Ferrari ήταν το 2008 με πιλότους τους Kimi Raikkonen και Felipe Massa.

Το ποσό που πρότεινε η Ferrari στον Vettel δεν είναι τυχαία ακριβώς το ίδιο με αυτό που παίρνει ο Leclerc από φέτος, μιας και ο Mattia Binotto το έχει ξεκαθαρίσει από τα τέλη του 2019 πως φέτος η Ferrari δεν θα έχει 1ο και 2ο οδηγό, με τους Vettel και Leclerc να μάχονται επί ίσοις όροις.

Το ερώτημα είναι πλέον ποιος θα είναι εκείνος ο πιλότος που θα αντικαταστήσει τον Vettel στην Ferrari. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, με κυριότερα αυτά των Daniel Ricciardo, Carlos Sainz και Antonio Giovinazzi, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τον γιο του Michael Schumacher, τον Mick να ντύνεται στα κόκκινα, και να επανέρχεται έτσι στην ιταλική ομάδα ένα όνομα που έχει συνδεθεί όσο λίγα με αυτή. Στο τραπέζι βρίσκεται και η επιστροφή του Kimi Raikkonen, ο οποίος παρά το γεγονός πως έχει γίνει 40 ετών, εξακολουθεί να έχει την ταχύτητα που απαιτεί η Formula 1.

Επίσης μεγάλο ερωτηματικό είναι και το τι θα κάνει ο Vettel. Θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση ή θα επιλέξει κάποια άλλη ομάδα του grid; Η φυγή του Γερμανού από την Ferrari “ανακατέβει την τράπουλα” και μένει να δούμε τις επόμενες κινήσεις τόσο του Vettel, όσο και των ομάδων.

Καλή Πρωταπριλιά!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...